12 medalja za KK“Milanovac“ na turniru „Zlatni pojas“

U Čačku je predhodnog vikenda održan 50. jubilarni međunarodni karate turnir, jedan od tri Trofeja Srbije – „Zlatni pojas“,   koji iz godine u godinu okuplja najbolje karatiste, kako iz Srbije, tako i iz zemalja regiona.

Uprkos svim okolnostima, uz odličnu organizaciju, tokom dva dana takmičenja učestvovalo je oko 1000 takmičara iz oko 100 klubova iz 5 zemalja, a za takmičare naše zemlje ovaj turnir imao je i bodovni, kontrolni i izborni karakter za one koji konkurišu za reprezentaciju Srbije.

Karate klub „Milanovac“ na ovim takmičenju nastupio je sa svojih 11 takmičara u 14 kategorija u katama i borbama. Karatisti „Milanovca“ i ovog puta ostvarili su sjajan rezultat osvojivši ukupno 12 medalja i to čak sedam zlatnih, jednu srebrnu i četiri bronzane. Ovim rezultatom KK „Milanovac“ zauzeo je peto mesto u generalnom plasmanu.

Šampioni „Zlatnog pojasa“ i osvajači zlatnih medalja su Ružica Petrović (poletarke 2012. godište) u apsolutnoj kategoriji, Petar Petrović (pioniri 2011. godište) u apsolutnoj kategoriji, Jelisaveta Ponjavić (ženske nade 2008. godište) u D klasi i kata tim poletaraca u sastavu Lazar Lazarević, Ognjen Vesović i Jovan Tanasković, u katama, kao i Petar Petrović (pioniri 2011. godište, -30 kg), Miloš Dabižljević (pioniri 2010. godište, -45 kg) i ekipa pionira u sastavu Petar Petrović, Miloš Dabižljević i Veljko Damljanović u borbama.


Srebrnu medalju, posle dve pobede i poraza u finalu, osvojio je Bogdan Strugarević u katregoriji muške nade 2009. godište, -47 kg.


Takmičenje se odvijalo po principu repasaža, pa je tako bila neophodna dodatna pobeda da bi se zauzelo treće mesto, a bronzane medalje u katama su osvojili Jasmina Jovičić (poletarke 2013. godište i mlađe), Lazar Lazarević (poletarci 2012. godište), Ognjen Vesović (poletarci 2012. godište) i Luka Novaković (pioniri 2010. godište), u E klasi.

Bez medalje u pojedinačnim nastupima su ostali Jovan Tanasković u katama, kao i Veljko Damljanović u borbama, koji su osvojili zlatne medalje u ekipnim nastupima. Najuspešniji takmičar bio je Petar Petrović sa osvojene tri zlatne medalje.

U KK „Milanovac“ ističu da su veoma zadovoljni ostvarenim rezultatom, kao i nastupima koje su prikazali njihovi takmičari, a posebno zbog činjenice da je na ovom takmičenju učestvovalo i dosta reprezentativaca iz zemalja regiona, koja ovakvom ostvarenom rezultatu daje poseban značaj.

GM PRESS/Foto KK“Milanovac“

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *