120 slobodnih mesta za buduće gimnazijalce

Gimnazija je pravi izbor za učenike koje žele široko opšte obrazovanje i dobra priprema za dalje školovanje i odlazak na univerzitet. Tokom školovanja, milanovački gimnazijalci veoma su angažovani  kako u nastavnim, tako i u vannastavnim aktivnostima i imaju mogućnost izbora sekcija iz bilo kog predmeta, da budu školski novinari ili volonteri Interkulture ili da učestvuju na brojnim školskim dešavanjima i aktivnostima tokom godine.

-U narednoj školskoj godini Gimnazija “Takovski ustanak” planira upis 120 učenika, kao i prethodne školske godine, po trideset učenika u četiri odeljenja. To su dva odeljenja opšteg, jedno odeljenje opšteg smera-engleskog, bilingvalnog i jedno odeljenje društveno-jezičkog smera. Juče je počelo prijavljivanje učenika za polaganje ispita iz engleskog jezika za upis na bilingvalni smer koji biti održan 8 i 9. maja. Pozivamo sve učenike koji misle da je “to njihova šolja čaja”, i nešto što bi bilo u sferi njihovog interesovanja, da budu gimnazijski “brucoši” i da nam se pridruže, jer uspeh naših učenika kako na fakultetu, tako dok su u školi, svedoči o tome koliko naša ustanova pruža jedno široko, svestrano obrazovanje– rekla je Biljana Nišavić, direktor Gimnazije “Takovski ustanak.”

Foto/Biljana Nišavić, direktor Gimnazije „Takovski ustanak“

Iz škole kažu da su zbog epidemiološke situacije, sve aktivnosti i planirana dešavanja stopirani, ali takođe se nadaju da će u narednoj školskoj godini svi gimnazijalci biti u klupama i na časovima koje će oglašavati školsko zvono.

Gimnazijski smerovi daju mogućnost prolaska na brojne fakultete i škole, pa je privilegija učiti u školi koju su pohađali znameniti ljudi rudničko-takovskog kraja, poput, Božidara Terzića, Momčila Nastasijevića i Bože Prodanovića.

Detaljnije informacije o upisu i smerovima za narednu školsku godinu roditelji i učenici mogu dobiti u Gimnaziji „Takovski ustanak“ ili na školskom sajtu.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *