23 novopotvrđena slučaja, ukupno 389. Preminulo petoro

Dvadeset tri nova potvrđena slučaja pozitivna na korona virus u poslednja 24 sata, čime je ukupan broj na području gornjomilanovačke opštine dostigao 389 – kaže u redovnom izveštaju dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja.

– Nažalost preminulo je još 5 Kovid pozitivnih lica, tako da je ukupan broj preminulih u trećem piku 13. (U pitanju su lica čija su godišta rođenja 1943, 1939, 1942 ,1954 i 1959.). Svim porodicama preminulih izražavamo iskreno saučešće. Od ukupnog broja Kovid pozitivnih u ovom trećem piku, 110 lica je izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije). Trideset sedam Kovid pozitivnih pacijenata je hospitalizovano i to najveći deo u Opštoj bolnici Gornji Milanovac 27. Preostala Kovid pozitivna lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac – navodi se u Izveštaju.
U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, u petak 27.11.2020.godine, obavljeno je 172 pregleda, urađeno je 11 seroloških i 71 antigenski test i uzeto je 16 NF briseva.
Devet lica je upućeno na hospitalizaciju.
Radno vreme ambulante je od 7.00 do 20.00 časova – svakoga dana (i subotom i nedeljom,kao i državnim praznikom).

Pritisak na zdravstveni sistem u Gornjem Milanovcu je veliki, ljudi su umorni, puno njih je i izbačeno iz stroja, te molimo sugrađane da i sebi i nama pomognu time što će učiniti ono što su u mogućnosti i u obavezi – a to je da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru.

Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.

Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.

Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.11

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *