47. Sabor narodnog stvaralaštva Srbije

Gornji Milanovac je i ove godine bio domaćin republičkoj svetkovini narodne umetnosti. Ova manifestacija duha, kulture i tradicije je po treći put za redom realizovana u nedelju, 15. septembra u velikoj sali Kulturnog centra.

Sabor je najvažnija i najprestižnija manifestacija izvornog narodnog stvaralaštva i tradicionalne kulture u Srbiji. To je nacionalna, sveobuhvatna i završna Smotra izvornog stvaralaštva u oblasti igre, pesme, svirke, nošnje i običaja, na kojoj se predstavljaju najbolji među najboljima, odabrani tokom godine, na regionalnim i pokrajinskim saborima narodnog stvaralaštva. Na Saboru u Gornjem Milanovcu predstavljeno je ono najreprezentativnije iz bogate riznice tradicionalne kulture većinskog naroda kao i nacionalnih manjina Srbije. Sabor narodnog stvaralaštva je otvorio Veroljub Arsic, predsednik Saveza amatera Srbije.

O utiscima sa 47.  Sabora narodnog stvaralaštva koji je otvoren juče, ekipa GM Presa razgovarala je sa Srboljubom Ninkovićem, sekretarom Saveza amatera Srbije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *