8 novopotvrđenih slučajeva, ukupno 242

Na osnovu svih, do jutros, pristiglih rezultata, ukupan broj Kovid pozitivnih lica na području gornjomilanovačke opštine, u trećem piku je 242 – stoji u izveštaju dr Aleksandra Čivovića, vd direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

-Od tog ukupnog broja 4 lica je preminulo, dok je 53 lica izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).
Dvadeset tri Kovid pozitivna lica je hospitalizovano i to najvećim delom uOpštoj bolnici Gornji Milanovac.
Preostala Kovid pozitivna lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac. U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac juče je  obavljeno  139 pregleda od čega je 67 prvi pu. Urađen je 31 serološki i 12 antigenskih testova i uzeto je 19 NF briseva – navodi se u izveštaju.
Sedam lica je upućeno na hospitalizaciju.

Iz Doma zdravlja apeluju Još jednom na sve sugrađane da shvate da najmanje što mogu, a u isto vreme i najviše što je potrebno jeste da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru.

Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.
Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.

Radno vreme Kovid ambulante je u periodu od 08.00 do 20.00 časova svakog dana (i subotom i nedeljom, kao i državnim praznicima).
Između 7.00 i 8.00 časova uzimaju se, predhodnog dana, planirani brisevi.Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.
Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *