Aerodrom u Pranjanima u funkciji od 19. septembra

Za nešto više od mesec dana Galovića polje u Pranjanima poprimilo je potpuno drugačiji izgled a dugo očekivani aerodrom biće završen u narednih sedam dana.Prema rečima Radovina Veselinovića, predsednika MZ Pranjani, odrađen je veliki posao, vreme je izvođačima išlo na ruku i već od 19. septembra aerodrom će biti u funkciji.

Radovin Veselinović, predsednik MZ Pranjani

-Sredinom sledeće sedmice očekujem da radovi na izgradnji budu završeni, ali pun sjaj aerodroma doći će do izražaja tek kada nikne trava na predviđenim deonicama – kaže Veselinović i naglašava da će svi posetioci Pranjana već 19. Septembra videti šta je do sada urađeno i koliko je promenjen izgled Galovića polja.

Veselinović smatra da će izgradnja aerodroma ali i najavljenog kompleksa posvećenog misiji „Halijard“ značajno doprineti razvoju ovog dela gornjomilanovačke opštine.

Na isto ovom mesto, pre 76 godina sletelo je više savezničih aviona kojima je evakuisano više od 500 američkih pilota. Posle skoro osam decenija u Pranjane je sleteo prvi avion, kojim je upravljao Zoran Ilić, pomoćnik ministarke građevine, saobraćaja i infrastrukture za vazdušni saobraćaj.

Zoran Ilić, pomoćnik ministarke građevine, saobraćaja i infrastrukture za vazdušni saobraćaj

“Prezadovoljan sam kvalitetom radova, pista je odrađena odlično a kada ceo kompleks bude završen zaista ćemo imati čime da se pohvalimo, ali pre svega Pranjani i meštani čitavog ovog kraja”, kazao je za agenciju “RINA” Ilić.

foto: Agencija “RINA”

Ovaj projekat realizuje se uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a osim piste u planu je izgradnja memorijalnog kompleksa koji će činiti muzej, dve kongresne sale i heliodrom.

 

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *