AMSS: Oprez u vožnji zbog povremene kiše i mokrih kolovoza

Kako smo sve bliži praznicima, tako se broj vozila povećava na putevima, ali i unutar gradova, što u narednim danima može doneti povremenu usporenu vožnju i van onih uobičajenih špiceva, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.
Veći protok vozila AMSS očekuje i na pojedinim naplatnim rampama, ali ih može biti i na najfrekventnijim graničnim prelazima s Crnom Gorom, Bosnom, Hrvatskom i Mađarskom.

Kako bi izbegli putovanje poslednjeg radnog dana u ovoj nedelji, kada se na putevima broj vozila osetno povećava, što u saobraćaju donosi česte zastoje, mnogi će već danas ili sutra krenuti put naših popularnih odmarališta ili ka mestima na kojima su planirali da provodu praznične-neradne dane.
Vozačima promenljivo vreme i povremeni pljuskovi ne idu na ruku, jer će ih povremeno pratiti vlažni ili mokri kolovozi, a u košavskom području i jači udari vetra koji u Banatu, podunavlju i Braničevskom okrugu mogu biti olujne jačine, zato će i u ovim predstojećim danima sporija i strpljivija vožnja biti sigurnija i bezbednija.

Prema informacijama Uprave granične policije – dobijenim u 5.35 časova, zadržavanja na teretnim terminalima naših GP:

GP Horgoš, na izlazu teretnjaci čekaju 120 minuta,

GP Kelebija, na izlazu teretnjaci čekaju 120 minuta.

Tanjug/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *