Ana Hamidović treća u državi na takmičenju iz fizike

Na Državnom takmičenju iz fizike, održanom u Sokobanji, 29 i 30. maja Ana Hamidović, učenica VI razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Gornjeg Milanovca, osvojila je bronzanu medalju, među 380 najboljih mladih fizičara iz škola širom čitave Srbije.

Ana je učestvovala je na ovom takmičenju i u konkurenciji  od 150 učenika šestog razreda osvojila 3.nagradu. Pokazala je odlično poznavanje ove prirodne nauke koju je u šestom razredu dobila kao novi predmet. U početku joj je, kaže, bilo teško da razume težinu, gravitaciju i slično, ali sada joj je brzina veoma zanimljiva oblast fizike.  Tokom takmičenja  nije imala tremu, jer se pripremala i vežbala.

Najviše sam se pripremala sa nastavnikom i sa još jednom drugaricom, a vežbala sam i sa roditeljima. Spremala sam se posle časova i na dodatnoj dva puta nedeljno. Zadaci nisu bili baš laki, ali za prvi put ovo je odličan rezultat. Inače, iz fizike mi sve oblasti idu dobro. Ne učim je mnogo, jer sve zapamtim na času i dovoljno mi je da pročitam jednom kod kuće. Bitno je učiti na vreme, da se gradivo ne zapusti. Redovno učim, a prirodne nauke mi bolje idu od na primer, istorije, jer teže pamtim datume i godine. Ne bih želela da budem fizičar kad porastem, ali volim da se takmičim– kaže Ana.

Ana Hamidović, učenica VI razreda OŠ „Sveti Sava“

Naša  sagovornica kaže da će i ubuduće učestvovati na takmičenjima iz fizike i matematike. Fizika možda neće biti njeno zanimanje kada odraste, ali odlučila je kaže, da će biti arhitekta.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *