„Aplauz za fudbalere“-FK „Velereč 94“ uručio paketiće deci sa smetnjama u razvoju

Fudbaleri FK “Velereč 94” okupili su se danas u holu Doma kulture Gornji Milanovac kako bi tradicionalno deci sa smetnjama u razvoju uručili paketiće za Srpsku Novu godinu.

Mali seoski fudbalski klub odavno je poznat po velikoj humanosti i saradnji sa roditeljima dece sa smetnjama u razvoju. Osim novogodišnjih poklona, fudbaleri „Velereči“ svake godine godine pripremaju za njih razna iznenađenja .

-Prošle godine smo za Srpsku Novu godinu onbećali izlet na Zlatibor, što smo i ispunili, uz pomoć sponzora. Obišli smo Avantura park i Gondolu. Iskoristio bih priliku da se zahvalim gospodinu Nikoli,direktoru Avantura parka i gospodinu Tucoviću,direktoru Gondole.Za ovu godinu planiramo produženi vikend na Zlataru i plovidbu Uvačkim jezerom, pa se nadam da ćemo, uz podršku lokalnih  firmi, kao i do sada, uspeti da prikupimo sredstva i ispunimo obećanje dato našim drugarima-rekao je Milan Zarić, predsednik FK „Velereč 94“.

Milan zarić, predsednik FK „Velereč 94“

Planovi su brojni, a podršku u realizaciji  pružaju prijatelji kluba i gornomilanovačka preduzeća, među kojima su „Šumadija“ i „S taksi“, „Tehno Car“, „Reno tim“, „Intertrans V.M.V.“ i mnoga druga.

-U toku je izgradnja igrališta za decu sa smetnjama u razvoju, koju smo započeli u saradnji sa Opštinom Gornji Milanovac i sponzorima.Biće teško i naporno, ali ćemo taj cilj ostvariti i nikada nećemo odustati od naših malih drugara. Izgradnja će, nadam se,biti završena do kraja godine. Plan projekta je u izradi i do kraja meseca bi trebalo da bude spreman, a sa početkom lepog vremena, počeće i radovi-kaže Petar Milošević, potpredsednik FK „Velereč 94“.

Petar Milošević, potpredsednik FK „Velereč 94“

Pored paketića koje su danas dobili,decu je podjednako obradovao i Deda Mraz. Radost i osmesi na njihovim licima najlepši su deo praznične čarolije.

-Deca su jako zadovoljna i srećna, jer svaki vid poklona, dešavanja, nečega novog njima mnogo znači.U ime roditelja i dece, zahvaljujem se divnim ljudima koji nam svake godine izlaze u susret i usrećuju našu decu-rekla je Ivana Ignjatović, predsednica Udruženja roditelja dece sa smetnjama u razvoju opštine Gornji Milanovac.

Ivana Ignjatović, predsednica Udruženja roditelja dece sa smetnjama u razvoju opštine Gornji Milanovac

Deca kažu i da više od poklona usrećuje okupljanje i trenuci provedeni sa drugarima, pa je zahvalnost fudbalerima dvostrukko veća.

Njihova skromnost posdeća da se bogatstvo meri momentima iskrene radosti. Kada je podelimo sa prijateljima, porodicom, dragim ljudima.

Od svega što bi poželeli sugrađanima za Srpsku Novu godinu, drugari su izdvojili dobro zdravlje.

A za divan gest fudbalera,kako su rekli, veliki aplauz!

GM PRESS/Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *