Apsolutni pobednici – GK „Takovski Grm“ ostvario najbolje rezultate

Takmičenje u gimnastici pod nazivom „MILANOVAČKI POBEDNIK“ održano je u Sali Tehničke škole u Gornjem Milanovcu u subotu. Organizatori ovog takmičenja su bili: GIMNASTIČKI KLUB „TAKOVSKI GRM“, GIMNASTIČKO UDRUŽENJE „PANTER“ i AKADEMIJA SPORTA „KASPER IZ ČAČKA.

Na takmičenju je učestvovalo 48 učesnika iz ova tri kluba u sledećim disciplinama:

PARTER, GREDA, PRESKOK, VRATILO KAO I U DISCIPLINI VIŠEBOJ GDE SE BODUJE UKUPAN REZULTAT SA SVIH SPRAVA.

Takmičari su bila podeljeni po uzrasnim kategorijama i najpre su se takmičili u konkurenciji u okviru svojih klubova, ali i u apsolutnoj konkurenciji, dakle svi protiv svih.

Članovi GK TAKOVSKI GRM su takmičeći se međusobno u okviru svog kluba postigli sledeće rezultate:

PARTER devojčice 1. i 2. razred.

Đurđa Srbović 1. mesto

Dunja Matić 2. mesto

Simona Ljubičić 3. mesto

PARTER dečaci 1. i 2. razred

Aleksa Ilić 1. mesto

Pavle Korolejić 2. mesto

Stefan Polomac 3. mesto

VIŠEBOJ devojčice 3. i 4. razred

Dunja Ilić 1. mesto

Anja Baltoski 2. mesto

VIŠEBOJ devojčice 5. i 6. razred

Emilija Jovanović 1. mesto

Nataša Ilić 2. mesto

Sara Dragojlović 3. mesto

VIŠEBOJ DEVOJČICE 7. i 8. razred

Nikolina Nerandžić 1. mesto

 

U apsolutnoj konkurenciji svih učesnika članovi GK TAKOVSKI GRM su ostvarili najbolje rezultate na takmičenju.

VIŠEBOJ devojčice 5. i 6. razred

Emilija Jovanović 1. mesto i zlatna medalja.

VIŠEBOJ DEVOJČICE 7. i 8. razred

Nikolina Nerandžić 1. mesto i zlatna medalja  

VIŠEBOJ dečaci 5. i 6. razred

Filip Petković 1. mesto 

 

GK TAKOVSKI GRM JE OSVOJIO NA OVOM TAKMIČENJU 8 ZLATNIH , 4 SREBRNE i 3 BRONZANE MEDALJE, UKUPNO 15 MEDALJA.

Emilija Jovanović (2 zlatne ), Nikolina Nerandžić ( 2 zlatne)  i Filip Petković (jedna zlatna) su proglašeni za najbolje takmičare turnira. Emilija i Nikolina su jedine na celom takmičenju koje su uspele da osvoje po dve medalje i to zlatne!

 

„Veoma smo ponosni na uspehe našeg kluba koji su rezultirali ozbiljnim pristupom u radu sa decom najmlađih uzrasta. Želimo da istaknemo da ovaj uspeh nije došao preko noći. Klub je osnovan 2014. godine i trebalo je dosta vremena da se obezbede najpre adekvatni uslovi za vežbanje, a zatim i da se nakon promocije gimnastike kao sporta sačeka par godina kako bi se formirala takmičarska ekipa. Trnutno klub broji preko 50 članova i pored toga što radi na popularizaciji sporta i gimnastike, korekciji deformiteta kod dece predškolskog i školskog uzrasta, sada već ima i ozbiljnu takmičarsku ekipu pred kojom stoje ozbiljni izazovi.

Ovo takmičenje organizujemo drugi put kod nas u Gornjem Milanovcu i to sa našim partnerima Gimnastičkim udruženjem „Panter“ i Akademijom sporta „Kasper“. Naš je cilj da ovakva takmičenja češće organizujemo u našem gradu i regionu sa ciljem da se što veći broj dece uključi u gimnastiku jer svi znamo koliko gimnastika pomaže pravilnom razvoju dece jer nama je cilj najpre da pomognemo deci da naprave prve korake u sport i da se pravilno razvijaju a nakon toga i da postižu sportske rezultate.

Sa ovog takmičenja moramo da istaknemo posebno dve devojčice i jednog dečaka koji su se izdvojili tokom poslednjih par godina i za sada predstavljaju milanovačke najperspektivnije gimnastičare. Oni su osvojili na ovom turniru sve zlatne medalje i opravdali epitet najperspektivnijih. To su Emilija Jovanović, NIkolina Nerandžić i Filip Petković.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo našim partnerima na saradnji u organizaciji takmičenja, to su već pomenuti klubovi, zatim učenicima Gimnazije koji su pomogli da se takmičenje sprovede, kao i svim volonterima.

Zahvaljujemo se lokalnoj samoupavi  i sponzorima na podršci, kao i direktoru Tehničke škole, Bojanu Veljoviću, koji nam je izašao u susret i omogućio koriščenje sale Tehničke škole koja je u našem gradu jedina spremna za organizaciju takmičenja u gimnastici”, kažu u GK“Takovski Grm”.

Foto/GK Takovski Grm

Foto/GK Takovski Grm

 

GM PRESS

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *