Asfaltirana Ulica Branka Radičevića

U skladu sa dinamičkim planom radova koji se odnosi na planirano  asfaltiranje ulica u Gornjem Milanovcu, danas se asfaltira Ulica Branka Radičevića.  U pitanju je rehabilitacija postojeće saobraćajnice u dužiniod 170  metara u postojećoj širini koja je u proseku 6,5 metara.

Radovi na rehabilitaciji saobraćajnice obuhvatali su frezovanje postojećeg asfalta,  zamenu oštećenih ivičnjaka i postavljanje novih, regulisanje postojećih šahti i slivnika, pripremu podloge za ugradnju asfalta BNHS 16 debljine 8 cm.  Ugovorena vrednost radova iznosi 2.543.400,00 dinara, a izvođač radova je preduzeće „SVIN“ d.o.o. iz Gornjeg Milanovca.

foto: GM Press
foto: GM Press

„Imamo još 3 lokalna puta koja ćemo završiti i 6 nekategorisanih, za koje su završene javne nabavke i započeta realizacija. I pored toga što imamo dosta problema sa korona virusom,  što imamo dosta stvari koje moramo da rešavamo na dnevnom nivou i da se bavimo tom zaraznom bolešću,  mi smo uspeli da izdvojimo deo sredstava, i to ne mali deo, već nešto preko 120 miliona dinara. To je novac koji ćemo uložiti u putnu infrastrukturu ove godine.  Ako budemo stigli raspisaćemo još jedan deo javnih nabavki koje se odnose na nekategorisane puteve u ovoj godini, i to ćemo raditi od septembra meseca“,  rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević prilikom obilaska radova.  Predmetni radovi izvode se u skladu sa obezbeđenom projektno-tehničkom dokumentacijom i dozvolama dobijenim od strane nadležnih organa. Tokom trajanja radova izvršena je obustava saobraćaja na delu ulice gde se izvodi rehabilitacija i ovom prilikom se zahvaljujemo građanima za ukazano strpljenje i razumevanje.

U skladu sa predviđenim planom naručioca radova nastavlja se od ponedeljka rehabilitacija ulica Tihomira Matijevića, Ilije Birčanina, Rada Končara kao i već započeta izgradnja Ulice Miše Lazića, Jovana Cvijića – levi i desni krak ulice.

GM Press / KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *