Asfaltirani putni pravci u Brusnici i Jablanici, od septembra radovi na gradskim ulicama

Danas je asfaltirana deonica puta u naselju Martinovići u Brusnici, dužina 320 metara a prema rečima Dejana Kovačevića predsednika opštine, ostalo je još šest nekategorisanih puteva u isto toliko mesnih zajednica na području opštine, koji će biti završeni do kraja građevinske sezone.

Kovačević je najavio da će u septembru početi izgradnja pristupne saobraćajnice, kao I da će u isto vreme početi rekonstrukcija gradskih ulica koje su obuhvaćene planom za ovu godinu.

-Najznačajnija je svakako ulica Vuka Karadžića u koju decenijama nije ulagano. Najkritičniji je gornji deo ulice koji će sada biti potpuno rekosntruisan. Takođe, radovima će biti obuhvaćena I ulica Jovanke Radaković, plan je da bude spojena sa ulicom Dragiše Nikolića čime će prilaz sa glavne ulice biti u potpunosti asfaltiran. Radovi u ulici Dragiše Nikolića biće završeni za 15-20 dana – rekao je danas predsednik opštine.

Foto/Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Prema njegovim rečima, ova godina je rekordna kada su u pitanju ulaganja u infrastruktru na području opštine, ne samo od strane lokalne samouprave I udruženih sredstava sa meštanima, već I od Republike.

-Radi se 25.5 km od Takova do Pranjana I na ovaj način ceo kraj gde gravitira desetak sela imaće dobru povezanost sa auto-putem. Taj kraj nam je jako značajan, kako zbog poljoprivredne proizvodnje tako I zbog turizma.

Kovačević se osvrnuo na Sabor violinista Srbije koji je završen juče I istakao da je za tri dana na desetine hiljada posetilaca boravilo u pranjanskoj varošici kao i da lokalna samouprava hoće da ovaj kraj turistički razvija.

-Radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice počinju u septembru I to su desetine miliona evra koje ulaže država. Nikada više pažnje od rukovodstva države nismo imali mi kao meštani Gornjeg Milanovca, da li je to zbog nekih predrasuda koje datiraju od perioda posle II Svetksog rata ili je nešto drugo u pitanju, ne znam ali definitivno kada predsednik države poseti opštinu sedam puta I svaki put se nešto novo radi, to je velika stvar I to je pokazatelj da je Gornji Milanovac napokon u fokusu kako predsednika Republike tako i državnog rukovodstva.

Meštani Brusnice ne kriju zadovoljstvo zbog asfaltirane deonice puta I kažu da su do sada imali velikih problema zbog osipanja puta a da je sa afaltom konačno rešen dugogodišnji problem.

FOTO/Nedžad Martinović,Brusnica

-Ovaj put je za nas od velikog značaja, suočavali smo se brojnim problemima do sada. Želim da se zahvalim predsedniku opštine I opštinskom rukovodstvu, predsedniku Mesne zajednice i svim komšijama. Mi u ovom kraju nemamo mnogo ali itekako znamo da se udružimo zarad zajedničkog cilja –rekao je Nedžad Martinović .

Predhodnog vikenda završeni su I radovi na asfaltiranju deonice puta u naselju Ovčarevići u Jablanici.

FOTO/Radoslav Steković, Jablanica

-Radovi su završeni u subotu I veoma nam je drago što je konačno asfalt stigao I u ovo naselje. Urađeno je 450 metara a nadamo se da će I ostatak biti završen već sledeće godine – kaže Radoslav Steković.

Prema njegovim rečima, meštani Jablanice prikupili novac za novoasfaltiranu deonicu puta još pre pet godina, ali kako su u selu postojali prioriteti, put je tek sada završen. Zahvalivši se lokalnoj samoupravi, Steković je izrazio nadu da će I preostalih 15m metara biti završeno u sledećoj građevinskoj sezoni.

GM PRESS/Mirjana Milićević

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *