„Banetova leteća gitara“ u poseti Panjanima

U okviru projekta „Avanture Banetove leteće gitare“,ekipa RTV Vojvodina posetila je OŠ „Ivo Andrić“ u Pranjanima. Ideju projekta predstavio nam je Branimir Rosić, autor i urednik dečijeg programa.

Branimir Rosić, urednik i autor dečijeg programa, RTV Vojvodina

-„Avanture Banetove leteće gitare“ je emisija koja se dve godine uspešno emituje na RTV Vojvodina. Od strane televizije je prepoznata kao projekat kuće, tako da smo do sada imali prilike da letimo do Beča, Ljubljane,Budimpešte,da upoznamo tamo naše drugare i prikažemo gledaocima kao izgleda njihov život. Ideja projekta je da predstavi dečije stvaralaštvo,da do ljudi dopre ono što je najvrednije, a to je dečija kreativnost i znanje-rekao je Rosić.

Školarci u Pranjanima sa radošću su prihvatili druženje, iskazujući svoju radoznalost i upuštajući se u avanturu uz zvuke Banetove gitare i violine profesora Momčila, instrumenta koji je postao simbol pranjanskog kraja.

-Oduševljen sam koliko su ovde drugari otvoreni i čestiti, njihovim znanjem i spremnošću za nove avanture. Život i jeste zbir nekih lepih avantura, a kako su mi rekli sve ovo im se dopalo i jako sam srećan zbog toga-kaže Rosić.

Branimir Rosić i svojim primerom podstiče decu na kreativni rad. Pored programa za najmlađe, bavi se i komponovanjem, a sa svojim bendom „Branimir i neprijatelji“ izdao je 3 autorska albuma i nastupao širom regiona, kao i na domaćim festivalima Beer festu i Exitu. Ovaj „kreativni višebojac“, kako sam sebe naziva, obećao je da će nova emisija što pre biti gotova, kako bi gledaoci uživali upoznajući pranjanski kraj i život njegovih mališana.

Foto/GM PRESS

GM PRESS/Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *