Bez vode nekoliko sela milanovačke opštine

Danas je usled pucanja vodovodne cevi na Brezanskom sistemu, došlo do prekida u snabdevanju vodom. Trenutno su bez vode potrošači u: Loznju, Beršićima, Ločevcima, kao i delu Takova, Sinoševića, Kalimanića i Klatičeva.

Prema rečima Ivana Lazića, direktora JKP “Gornji Milanovac”, ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvara.

-Danas imamo havarijsku intervenciju na dve lokacije na magistralnom cevovodu, zbog čega je došlo do obustave vode u pomenutim delovima milanovačke opštine. Tokom dana ćemo intervenisati, kako bismo što pre obezbedili normalno vodosnabdevanje . Juče smo završili pristupni put ka glavnom cevovodu na Galiču, u pitanju je deonica koja se nalazi  u tunelu dužine oko 250m. Na toj lokaciji smo otkrili gubitke od 15 litara u sekundi. Paraleno sa ovom havarijom, na oko 200m od pomenute lokacije, došlo je do još jednog kvara koji nam dodatno otežava radove.  Danas imamo havariju na magistralnom cevovodu u Ločevcima, na čijoj sanaciji radimo–rekao je Ivan Lazić, direktor JKP “Gornji Milanovac”.

Foto/Ivan Lazić, direktor JKP „Gornji Milanovac“

Podsetimo, u pitanju je azbestni magistralni cevovod iz 1967. godine, a iz JKP-a kažu da rade sve što je u njihovoj moći, kako bi se obezbedila normalizacija u snabdevanju vode za potrošače ovih mesta.

 

GM PRESS

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *