Biblioteka preporučuje: „Agata“ i „Anjin svet“

U Biblioteci Braća Nastasijević kažu da naši sugrađani vole da čitaju. Sparno leto i velike vrućine nisu omele Milanovčane da svoje slobodno vreme provedu u društvu dobre knjige.

 – Možda bi broj članova mogao da bude malo veći, ali imamo veliki broj redovnih posetilaca, a uvek pristižu i novi. Knjiga uprkos svim tehničkim dostignućima I internetu nastavlja da živi – rekla je Dragana Perišić, bibliotekar

Dragana Perišić, bibliotekar

Biblioteka i ovaj put predlaže zanimljive naslove u kojima ćete uživati. Postoje knjige koje se izdvajaju, bez obzira na obim i broj stranica. Među takvima su „Agata“  Katrin Boman i „Anjin svet“ Lele Stojanović.

Knjiga “Agata“, franscuske književnice Katrin Boman, pravi je čitalački dragulj, kažu u biblioteci, u kome je glavni junak  doktor Diran koji živi sam u kući iz detinjstva i nema ni porodicu ni prijatelje. Svakodnevno šeta do kancelarije gde razgovara sa pacijentima i sluša njihove probleme. Tu monotoniju jednoga dana prekida Nemica Agata koja je zakucala na njegova vrata tražeći pomoć.

Kako u Biblioteci komentarišu, naši najmljađi čitaoci vole da čitaju nešto što nije obavezna školska lektira, pa je preporuka za njih jedan lep i dirljiv roman “Anjin svet”.

 – Ova knjiga pokušava da prikaže koliko razumevanje I empatija prema ljudima koji nisu kao mi može da poboljša živote nas samih ali i osoba kojima je ta pomoć potrebna. Devojčica Anja je drugačija, ona ne čuje I ne govori, ali to ne umanjuje njenu sposobnost da se svima prilagodi i da je svi u čijem je ona okruženju zavole – kaže Dragana Perišić.

Veoma poučna knjiga koja će pre svega naše mlade čitaoce naučiti ljubavi.

GM PRESS/Jovana Lekić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *