Bledo izdanje Metalca u šumadijskom derbiju

Jedno od lošijih izdanja FK „Metalac“ u jesenjem delu šampionata Prve lige Srbije imali smo prilke da vidimo u ovom 21. kolu. Pred lepo ispunjenim tribinama, uz pravu fudbalsku atmosferu, kakva priliči komšijskom derbiju, na stadionu u Gornjem Milanovcu, plavobeli su podelili bodove sa gostima iz Kragujevca, ekipom „Radnički 1923“. Rezultat je bio, onaj navijački najnepopularniji, 0–0.

fk metalac - radnicki 1923
Foto: GM Press

Bila je to utakmica koja će, barem što se tiče onog navijačkog dela javnosti naklonjenog Metalcu, brzo otići u zaborav. Bez ideje u većini situacija, sa manjkom pobedničke energije, želje i elana, sa možda svega dve šanse vredne pomena, više od ovog jednog boda se i nije moglo očekivati. Prosto, nedostajala je ona glad za pobedom koja je bila jasno vidljiva u pređašnjim mečevima na domaćem travnjaku. Nedostajao je mladalčki vihor po krilima, neka lucidnost na sredini terena, malo više zalaganja i truda.

Aleksandar Stanković
Aleksandar Stanković, Foto: GM Press

„Želim, pre svega, da čestitam igračima Radničkog na jako kvalitetnoj utakmici. Mislim da su u svim segmentima danas bili bolji protivnik. Mislim da su bili agresivniji, da su više želeli pobedu. U tom prvom poluvremenu su bili dosta konkretniji. Mi smo u nastavku probali sa nekim izmenama i rovitim igračima da nešto dobijemo, napravimo… Bilo je to u pojedinim fazama igre donekle bolje, direktnije, napravljena je jedna do dve prilike, ali sve u svemu, Radnički je danas bio bolji rival i ja im čestitam na tome. Ono što mene najviše plaši je taj ogroman energetski pad kod mojih igrača i pre svega mislim da to polazi iz glave. To je nešto na šta ćemo morati prvenstveno da se osvrnemo u ovih 7 do 10 dana koliko je ostalo do kraja, pa da pokušamo da u ove sledeće dve utakmice uzmemo što više bodova, jer svi znamo koji je cilj Metalca“, rekao je, sa razlogom razočarani, šef stručnog štaba FK „Metalac“, Aleksandar Stanković.

fk metalac
Foto: GM Press

Ako sagledamo malo dublje neke statističke detalje sa meča, može se doći do zaključka da su čak, zbirno gledano svih 90 minuta, gosti bili bolji rival. Posebno se to odnosi na prvo poluvreme, gde je bezvoljnost i bezidejnost plavobelih bila dosta izražena. Drugi deo su se, ulaskom nekih rovitih fudbalera, pre svega mislim na mladog Jokića, malo trgli, ali čisto da se može izvući zaključak da je ovaj remi potpuno realan rezultat, po svemu prikazanom.

Darko Milisavljević
Darko Milisavljević, Foto: GM Press

„Radnički i Metalac su dva gospodska kluba, koji van terena gaje prijateljske odnose. Svaka naša međusobna utakmica je ovako dinamična i neizvesna. Ja se zahvaljujem i Metalcu i svim akterima ovog meča na jednoj odličnoj fudbalskoj predstavi u globalu gledano. Što se same igre tiče, podelio bih je na dva dela, tačnije dva različita poluvremena. U prvom smo mi bili dosta konkretniji, imali neke situacije koje nismo uspeli da rešimo kako je trebalo, dok je u drugom, s obzirom na svoj kvalitet, Metalac pružio dosta bolju igru, pa je samim tim i naša ekipa pala. Prosto rečeno, ne zavisi uvek sve od vaše ekipe, faktor protivnika je uvek tu. Mislim u suštini da smo za nijansu bili bolji, ali da je rezultat ipak realan“, bile su reči gostujećeg pomoćnog trenera, Darka Milisavljevića.

fk metalac
Foto: GM Press

Ostala su još dva kola do odlaska igrača na zimsku pauzu. Fudbalere Metalca čekaju dva nimalo laka gostovanja. Preostaje im da što pre zbiju redove, pronađu još koju iskru snage i energije, da izvuku iz sebe maksimum, kako bi osvojili što više bodova od 6 mogućih i zadržali neku od vodećih pozicija na tabeli, sa koje bi dosta motivisanije nastavili prolećnu jurnjavu za ciljem koji se zove Super liga.

Ognjen Vranić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *