Branka Savić iz Lučana pobednik Okružnog takmičenja recitatora

Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Savezom amatera Srbije organizovao je danas  u Domu kulture  Online takmičenje recitatora Moravičkog okruga. Takmičenje koje je od 10 sati emitovano na YOUTUBE kanalu u tri starosne kategorije, okupilo je najbolje recitatore: Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana.

U kategoriji mlađih osnovaca najbolja je bila Branka Savić iz Lučana. Drugo mesto osvojila je Teodora Vidojević iz Gornjeg Milanovca, dok je treće mesto pripalo Emiliji Kostić iz Prilika kod Ivanjice.

U kategoriji recitatora od 5. do 8. razreda prvo mesto osvojila je Mina Maričić iz Ivanjice, dok su nešto slabiji bili Iva Petrović iz Ivanjice i Lara Milena Martin iz Gornjeg Milanovca.

Odlukom žirija u sastavu: Verica Kostić, doktorand profesor srpskog jezika i književnosti (Ivanjica), Boško Lomović, pisac i profesor srpskog jezika i književnosti (Lučani) I Aleksandra Bojović, master profesor srpskog jezika i književnosti (Gornji Milanovac), Moravički okrug na finalnoj smotri recitatora u Valjevu predstavljaće i Miloš Borović iz Ivanjice, kao najbolji recitator u kategoriji srednjoškolaca. Katarina Koturović i Angelina Jolović iz Ivanjice zauzeli su drugo, odnosno treće mesto.

Žiri je dodelio i nekoliko pohvala.

Pohvale su dobili : Teodora Danilović (Ivanjica) i Višnja Cvetković (Gornji Milanovac) (mlađi uzrast), Isidora Lazić, (Gornji Milanovac) i Nevena Stevanović, (Goračići, Lučani) (srednji uzrast), i Milica Stefanović, (Ivanjica) (stariji uzrast).

Republička smotra recitatora “Pesniče naroda mog“ biće održana 14. i 15. maja 2021. godine u Valjevu.

KC GM/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *