Branko Ristić: Večeras jaka konkurencija

U toku je drugi dan saborovanja u Pranjanima, a na stejdžu stadiona “Brezak” violinisti u seniorskoj kategoriji imaju tonsku probu pred večerašnje takmičenje. Sa njima je i Branko Ristić, najpoznatiji violinista sa ovih prostora, koji je sinoćnjim virtuoznim nastupom publiku podigao na noge.

-Tek sam stigao, imao sam koncert u Londonu, ali, Srbija je moja zemlja, moja duša i moj utisak je fenomenalan. Ovogodišnja violina je savršena, tu su i prijatelji iz mog sela. Mladi violinisti su sinoć bili izuzetni i smatram da je pobeda korektna i fer. Ljubitelje violine večeras očekuju izvanredni muzičari, kao što su Manuel Ristić, Stefan Petrović, to su najbolji violinisti u Srbiji, tako da je večerašnja konkurencija jaka. Sinoć smo nastupili omažom Bobanu Vozu, a večeras ćemo nastupiti moj brat Sale i ja u pauzi do proglašenja pobednika.  Moja supruga Fejt i ja održaćemo zajednički nastup na kome ćemo predstaviti našu srpsku muziku –rekao je Branko Ristić.

Branko Ristić, violinista  Foto/GM PRESS

Podsetimo, film „Fejt i Branko“ u režiji Ketrin Hart (Catherine Harte) otvoriće Četrnaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldoks  9. septembra u Beogradu, na otvorenom, u amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *