Brnabić: Od subote u 22 h kovid propusnice u svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru

Krizni štab je nakon dugog većanja na današnjoj sednici doneo odluku da se zbog epidemiološke situacije sa korona virusom u Srbiji konačno uvedu kovid propusnice.

– Odluka da od subote, 23. oktobra, od 22 časa uvedemo kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru. Nakon 22 časa od subote nećete moći da budete u zatvorenom bez validne kovid propusnice.Epidemiološka sitruacija je katastrofalna, ne smiruje se. Mi smo prošle nedelje imali sastanak sa Korodincionom komisijom, što znači da neću da slušam da nema dovoljno ljudi, samo da ispoštujemo da se postojeće mere – reči su kojima je premijerka Ana Brnabić počela obraćanje.

– Krenuli smo u pooštren nadzor. Nama je ova nedelja u odnosu na nedelju pre ovog sastanka Koordinacione komisije broj izvršen inspekcijskih nadzora veći za deset odsto. Rekla sam da se najviše kontrolišu tržni centri, prodavnice i javni prevoz, gradski i međugradski – istakla je premijerka.

Šta je Covid propusnica?

– Validan kovid sertifikat predstavlja potvrda druge, odnosno treće doze vakvcine. Mora da nije starija od 210 dana, kada je u pitanju druga doza – istakla je ona.

Dodala je i da je omogućen boravak u zatvorenima i onima koji ne žele da se vakcinišu.

– Takođe, to je i negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Ukoliko ne želite da se vakcinišete, možete da imate negativan PCR test, koji se vidi u vašem digitalnom sertifikatu. Negativan antigenski test, koji je validan 48 sati, ali i validan kovid sertifikat, ako ste preležali kovid u prethodnih sedam meseci – istakla je ona.

Blic

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *