Čarobnjak Radmilović

 

 

Kulturni centar Gornji Milanovac predstaviće u sredu, 7. jula 2021. godine u bašti Doma kulture knjigu “Uspomenar 4 – čarobnjak Radmilović” koju potpisuje Milan Caci Mihailović.

 

“Uspomenar 4 – Čarobnjak Radmilović” posvećena je legendarnom srpskom i jugoslovenskom glumcu Zoranu Radmiloviću. Knjigu je povodom 35 godina od Radmilovićeve smrti, publikovala Ustanova Narodno pozorišta Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”.

“Ova knjiga je još jedan spomenik čoveku koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturi svoga naroda i koji i dalje živi, zaista živi i to vrlo intenzivno u nezaboravu. Pored reči Zoranove rođene sestre, gospođa Mirjane i njegove voljene sestričine Selene, u knjizi ćete naći reči glumaca, reditelja, suflera, dramskih pisaca, teatrloga, kritičara. Tu su i moje priče vezane za događaje iz sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetoga veka, kada sam sa Zoranom provodio vreme na sceni, na probama, na gostovanjima, u garderobama, u bifeu. Tu je i oko 200 fotografija, dokumenata, isečaka iz novina i tako dalje…”

Početak promocije je u 20 sati.

 

KCGM/GM PRESS

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *