Čiji su psi od kojih strepe Milanovčani?

U petak ujutru na Gornjem Milanovcu pojaviila su se dva  psa rase srednjeazijski ovčar, koji se bez prisustva vlasnika slobodno kreću gradskim ulicama. Imajući u vidu da je u pitanju rasa grupne fizionomije i nimalo bezazlenog izgleda nije čudo što se kod građana javila doza straha.

Svoja zapažanja i iskustva preneo nam je jedan od sugrađana koji je uznemiren zbog prisustva ovih pasa na ulici.

-U petak ujutru oko 5:30 šetajući svoje pse,primetio sam da iz pravca Sindjelićeve ulice ka stadionu FK “ Metalac“ idu dva ogromna psa.Naišao je jedan gospodin koji mi je rekao da se što pre sklonim sa ulice pošto ti psi znaju da budu krvoločni.
Oko 7:40 pse sam video kod zgrade Osnovnog suda i kretali su se ka Drugoj osnovnoj školi i Dečjem vrtiću u Železničkoj ulici( tada sam ih fotografisao i fotografije Vam šaljem u prilogu). Kasnije sam čuo da su zaklali jednog psa.
Dva dana kasnije (u nedelju) šetajući svoje pse ka “ Jasenu“ ,susrećem devojku koja me upozorava da ne šetam pse ka kafani “ Snaga“, jer su isti psi vidjeni na potezu kafana „Snaga“- “ Ralovićeva“ kafana i da su “ jurnuli“ ka njoj -navodi sugrađanin čije je ime poznato Redakciji.

O tome koliko je pojavljivanje pasa uznemirilo Milanovčane govori činjenica da je ova tema bila veoma zastupljena predhodnih dana na društvenim mrežama.

Nakon informacije da je vlasnik preuzeo pse, već u nedelju ponovo su viđeni u drugom delu grada.

Ovim povodom kontaktirali smo Komunalnu inspekciju u Gornjem Milanovcu gde nam je rečeno da su upoznati za slučajem, kao i da je kontaktirana služba iz Čačka koja se bavi zbrinjavanjem pasa lutalica. O tome da li su „Azijati“ koji lutaju milanovačkim ulicama vlasnički psi ili ne, za sada nema pouzdane informacije.

Iz Komunalne inspekcije apeluju na građane da ukoliko imaju informaciju gde se psi nalaze ili kome pripadaju da se jave na broj 032/713-643, kako bi doprineli rešenju problema.

GM PRESS/ Izvor FB / M.M.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *