Čivović: Vakcinu dnevno u proseku primi 30 Milanovčana

Prvu dozu vakcine protiv korona virusa do danas je primio 15701 Milanovčanin. Od ukupnog broja za imunizaciju Fajzer vakcinom  odlučilo se 2696, 9906 za Sinofarm, 2447 za Sputnjik V,  a 646 građana izabralo je da se imunizuje Astra Zeneka vakcinom. Drugu dozu vakcine primilo je14986 lica.

Prema rečima dr Aleksandra Čivovića tokom poslednjih mesec dana dnevno se vakciniše u proseku oko 30 građana, što je nedovoljno kako bi se postigao kolektivni imunitet i omogućila bolja zaštita.

-Na nivou Republike donosi se odluka na koji način da je nabolje građane dodatno motivisati da se odluče za imunizaciju, ako im već očuvanje sosptvenog i zdravlja bližnjih, nije dovoljno. Svako ko je imao priliku da vidi tok bolesti kod inficiranih korona virusom i bude u direktnom kontaktu, bez razmišljanja je prihvatio imunizaciju. Ako ne napravimo iskorak, biće razloga za brigu – smatra dr Čivović. –

Inače, imunizacija u Gornjem Milanovcu obavlja se u zgradi Do satma zdravlja , na Opštoj 1 medicini, svakog dana od 8-20 sati.

GM PRESS

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *