Danas odluka ko će od ponedeljka u školu, a ko će nastavu pratiti online

Školska godina počela je u sredu, a već danas roditelji i učenici treba da budu u pripravnosti, budući da se odluka da li će đaci u različitim lokalnim samoupravama sledeću nedelju provesti u klupama ili će nastavu pratiti onlajn donosi danas do podne.

Naime, kako je Ministarstvo prosvete ranije najavilo odluka o prelasku iz jedne zone u drugu, odnosno promeni načina obavljanja nastave, mora da bude saopštena đacima i roditeljima najkasnije u petak u podne, a važiće od narednog ponedeljka, da bi svi mogli da se pripreme.

Situacija se u svakoj školi i lokalnoj samoupravi skenira na nedeljnom nivou, a onda se podaci šalju Ministarstvu prosvete i Institutu “Batut”.

Pet parametara

Da li će škole i lokalne samouprave biti u zelenoj, žutoj ili crvenoj zoni neće biti proizvoljno već će zavisiti od nekoliko jasnih parametara: broja vakcinisanih, broja zaraženih u poslednjih 14 dana, procenta pozitivnih testova, trendu rasta ili opadanja broja zaraženih, ali i poštovanju mera u samim školama.

Odlučivanje o modelu nastave donosiće se za teritoriju opštine, odnosno grada u celini, uključujući tu i Beograd. Dakle, gradske opštine se ne bi posmatrale kao posebne jedinice.

Tags: , ,

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *