Danas počinje prijava vakcinisanih građana za 3.000 dinara

Danas je prvi dan kako svi vakcinisani građani mogu da se prijave za 3.000 dinara. Uslov je da ste već vakcinisani makar jednom dozom, a ukoliko niste, da ste se za vakcinaciju prijavili sinoć do ponoći i da se u tom slučaju vakcinišete u narednih sedam dana. Poslednji dan za prijavu je 15. jun, a novac će biti uplaćen na račune odmah nakon isteka ovog roka za prijavu.

Prijava će biti moguća na dva načina: elektronski, koji je startovao noćas, i telefonski koji će biti omogućen od petka, 4. juna, i to na broj telefona koji će biti objavljen pred početak rada kontakt centra.

Elektronska prijava moguća je preko sajta Uprave za trezor na adresi pmi.trezor.gov.rs.

Oni koji nemaju već otvoren račun u banci, treba da, u padajućem meniju, kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Takođe, na kraju procedure je potrebno označiti polje kojim se potvrđuje saglasnost za obradu ličnih podataka. Nakon podizanja novca, koji će biti uplaćen posle 15. juna, namenski račun će biti ugašen.

Penzioneri, njih ukupno 1,7 miliona u Srbiji, neće morati da se prijavljuju za ovu pomoć, jer već postoji uhodan sistem sa Fondom PIO oko isplata najstarijima. S druge strane, korisnici socijalne pomoći, kao i svi ostali građani, moraće da se prijave kako bi i dobili nagradu od 3.000 dinara.

 • 1. jun – počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane
 • 15. jun – kraj prijave za 3.000 dinara za vakcinisane i početak isplate novca
 • Septembar – penzioneri dobijaju dodatnih 50 evra
 • Novembar – isplata drugih 30 evra za sve kategorije građana

Što se tiče penzionera, posle isplate od 30 evra u maju, oni će u septembru dobiti i dodatnih 50 evra. Sledeće isplata je u novembru i tada će svi ostali građani dobiti drugih 30 evra.

I penzioneri će u novembru dobiti svojih 30 evra i tako doći do ukupne cifre od 110. U novembru će i nezaposleni dobiti svojih 30 i tako doći do ukupne cifre od 120 evra.

BLIC/GM PRESS

1 Komentar

 1. 1 juna, 2021 - 3:39 pm

  Svaka cast.Ja sam kao gradjanin Srbije
  sa licnom kartom Srbije vakcinu dobio Republici Srpskoj.
  Interesuje me dali ja imam pravo dobiti 3000 dinara
  Pozz

  Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *