Današnja akcija uspešna

U okviru redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi  koju organizuje Crveni Krst Gornji Milanovac i Zavod za transfuziju krvi Kragujevac u osnivanju, u svečanoj sali Okružnog načelstva svi zainteresovani građani mogu učestvovati u akciji  u terminu od 10-14 sati. Dobrovoljno davanje krvi organizuje se svakog drugog ponedeljka u mesecu.

Danas je zgradu Okružnog načelstva u toku prepodneva  posetilo više od 30 sugrađana sa željom da učestvuju u  akciji  dobrovoljnog davanja krvi . Organizatori su i danas podsetili  na značaj dobrovoljnog davanja krvi. Prilikom učešća u akciji davaoci imaju mogućnost da besplatno provere prisustvo antitela na korona virus. Crveni Krst je takođe angažovan i na imunizaciji stanovništva.

–  Svim davaocima krvi zahvaljujemo se na odzivu , kao i svima onima koji će u nekoj budućoj akciji učestvovati  – rekao  je danas Aleksandar Simović koordinator za programske aktivnosti  Crvenog Krsta i dodao da su i dalje u deficitu negativne krvne grupe.

Foto/Aleksandar Simović, koordinator za programske aktivnosti Crvenog krsta

Današnja akcija bila je veoma  uspešna  jer je krv dalo čak  46 građana. Iz Crvenog Krsta pozivaju sve sugrađane koji  su zainteresovani da daju krv,  da to  učine na sledećoj redovnoj akciji  u ponedeljak , 26.aprila u svečanoj Sali zgrade Starog suda.

 

GM PRESS/Emilija Vukašinović

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *