“Dani kneginje Ljubice”biće održani u subotu

Tradicionalna 15. Manifestacija “Dani kneginje Ljubice” u organizaciji TO “Gornji Milanovac” i MZ Vraćevšnica pod pokroviteljstvom Opštine Gornji Milanovac biće obeležena u subotu, 5. juna u 14 sati u Vraćevšnici.

Manifestacija čuva tradicionalne vrednosti rudničko-takovskog kraja u vreme kada je porodica kneza Miloša Obrenovića živela u konaku u Gornjoj Crnući, nedaleko od manastira Vraćevšnica.

-Nekada sačinjena od velikog broja učesnika, izvornih pevačkih društava i grupa, Manifestacija učast prve kneginje obnovljene Srbije, Ljubice Obrenović, bila je mnogo raskošnija i obimnija. Zbog aktuelne epidemijske situacije, prošle godine je skromno obeležena retrospektivnom izložbom fotografija prethodnih događaja,a ove godine, vratićemo joj bar donekle stari sjaj. U prigodnom programu koji će, u skladu sa zdravstvenom situacijom biti upriličen u porti manastira Vraćevšnica, nastupitiće “Srbski pojci”, pevačke grupe “Moba” i “Crnućanka”. Iako u skromnijem obimu i sa manjim brojem učesnika, manifestacija, ipak nastavlja svoj kontunuitet -kaže Desimir Ćalasan, direktor TO Gornji Milanovac.

Desimir Ćalasan, direktor TO opštine Gornji Milanovac Foto/GM PRESS

U Turističkoj organizaciji kažu da ih raduje što se tradicionalna manifestacija posvećena jednoj od najpoštovanijih ličnosti u srpskom narodu u 19. veku nastavlja.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *