Dani Ljubića – 28. i 29. jula: U toku prijave za Pasuljijadu

Manifestacija „Dani Ljubića” održaće se ove godine 28. i 29, jula na brdu Ljubiću u okviru Memorijalnog kompleksa.

Prvog dana, program počinje u 19:00 časova kada će nastupiti crkveni hor, pesničko društvo „Zapis” iz Gornjeg Milanovca , KUD „Abrašević”, guslar Andrija Milekić, zdravičar Dragiša Simić, grupa učenika iz Muzičke škole, etno pevačica Dušica Tomašević, violinista Ranko Đurić pobednik Sabora frulaša u Prislonici i glumačka grupa Ivana Vučkovića sa scenskim prikazom „Karađorđe koje kude” po drami „Vožd” a koji će izvesti Ivan Studen.

Drugog dana planirano je takmičenje u pripremanju pasulja u kotliću i zemljanom loncu, poznatijem kao Pasuljijada – Ljubićki kotlić. Prijave ekipa će se vršiti do 26. jula do 12:00 časova i to na telefone 060/357-25-40 i 060/535-12-35. Takmičari sa svojim timom treba da dođu i urede mesto do 13:00 do 15:00 časov, kada počinje otvaranje manifestacije i početak takmičenja.

Dok se kotlići krčkaju gosti mogu degustirati stara jela od pasulja, a svi posetioci mogu uživati i u izložbi i bogatom kultuno – umetničkom programu. Organizatori su pored glavnog nadmetanja u kuvanju pasulja priredili još par, pa će tako se u narodnom višeboju takmičiti u nadvlačenju konopca, bacanju kamena sa ramena i drugim igrama. Ljubitelji pasulja mogu se prijaviti i za takmičenje ko brže može da pojede ovaj specijalitet.

Pre koncerta iznenađenja koji je zakazan u 20:30 proglasiće se pobednik i dedeliti nagrade i priznanja.

GZS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *