Dečiji kamp na Savincu-uživanje u blagodetima gornjomilanovačkog kraja

Na imanju Milovanovića na Savincu prethodnih dana je održan kamp za decu.

Škola sporta „Trijumf kids“  iz Beograda već šest godina organizuje ovakva druženja za mališane uzrasta od četiri do trinaest godina, sa ciljem da provode vreme u zdravoj prirodnoj sredini i što bolje upoznaju Srbiju. Sada su mali kamperi  imali priliku da uživaju u lepotama koje nudi takovski kraj.

-Savinac je prelep, deca su zaista oduševljena.Vremenska neprilike nam nisu dozvolile da uživamo i na reci Dičini, ali smo uspeli da obiđemo mesto i u potpunosti iskoristimo blagodeti koje gornjomilanovački kraj pruža. Deca su spavala u šatorima, učimo ih da budu potpuno samostalni. Oni se već u četiri godine odvajaju od  roditelja, vode računa o svojim stvarima.Imaju tri obroka dnevno i užine, svi obroci su kuvani i pripremaju se u kotliću, što izuzetno vole. Na kampovima ne prave problem oko hrane, pa jedu čak i ono što im kući nije omiljeno-kaže Miloš Simić, organizator kampa.

Miloš Simić, organizator kampa

Pored igara na čistom vazduhu i novih saznanja o mestu u kome borave, mališane je oduševilo i aktivno učešće u pripremi zdravih obroka i specijaliteta koje su probali su po prvi put. Najviše su uživali u pečenju puževa na žaru i slezovih kolačića.

Savladavanje novih veština kroz druženje i igre sa vršnjacima deo su pravilnog i zdravog odrastanja. Učenje disciplini i odgovornosti, timskom radu i međusobnoj saradnji , ukoliko su još mogući u prijatnom prirodnom okruženju,kakvo gornjomilanovački predeli svakako pružaju, od neprocenjive su važnosti za razvoj deteta. Sudeći po osmesima, deca su sa Savinca ponela lepa iskustva koja obećavaju ponovne susrete.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *