DEČJA NEDELJA I DRUŽENJE SA RUDNIČANIMA

Od ponedeljka 5. oktobra do Miholjdana 12. oktobra članovi udruženja «Rudnički vidici» održali su na Rudniku svojevrsnu manifestaciju, koja je u prvom planu imala obeležavanje Dečje nedelje pod nazivom «Kad se ruke slože, sve se može», u okviru koje su deca predškolskog i školskog uzrasta imala priliku da se kroz kreativne radionice okušaju u raznim tehnikama likovne i primenjene umetnosti. Održano je 9 radionica na kojima je učestvovalo ukupno 150-toro dece.


Ova manifestacija se održava već četvrti put na Rudniku, i do ove godine su deca svoje radove nosila kući. Ovoga puta na inicijativu same dece i njihove učiteljice Katarine Jocić Ilinčić, radovi su prikupljani i 12. oktobra organizovana je humanitarna prodaja, a sredstva u visini od 10.800,00 dinara koja su za nepuna dva sata prikupljena donirana su za lečenje male Anike Manić.


Istog dana su Nataša Ristivojević i Ljubiša Stanković sa decom predškolske ustanove «Sunce» na Rudniku realizovali kreativnu radionicu «Neka ova jesen miriše na sreću»
U ponedeljak 5.oktobra, u Domu kulture «Vojislav Ilić» na Rudniku, otvorena je izložba slika u organizaciji udruženja likovnih i primenjenih umetnika «Rudnički vidici» iz Gornjeg Milanovca, a do 12. okotobra posetioci su mogli da vide 43 dela koja su nastala u toku prošle godine na likovnim kolonijama koje je organizovalo ovo udruženje. Slikari njih 21 su iz Niša, Beograda, Novog Sada, Smederevske Palanke, Čačka i Gornjeg Milanovca. A izloženi su i predmeti koje izrađuju primenjeni umetnici našeg udruženja.

Kao pokolon meštanima varošice slikari udruženja Suzana Jevremović, Radomir Aranđelović, Bogoljub Janaćković, Milan Bojović, Aleksandar Pavlović i Ljubiša Stanković su za vikend, na zidu zgrade u centru Rudnika naslikali grb Rudnika i obnovilu slova na spomenicima na trgu.

Sve ovo ne bi moglo da se realizuje da nam nisu pomogli generalni sponzor ovogodiše manifestacije kompaniji «DIS» iz Krnjeva, kao i kompanija ROC Rudnik, Doma Kulture na Rudniku, Kulturni centar Gornji Milanovac, Hotel «Kraljica» Rudnik, UR «Beli MiM», Picerija «Rock n Fork» etno domaćinstvo „Čuvarkuća“,Mesna Zajednica Rudnik i dr.

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *