Dečja nedelja u znaku pozorišnih predstava

Gornji Milanovac se i ove godine pridružio gradovima Srbije u obeležavanju “Dečje nedelje“ koja će, od 4. oktobra biti ispunjena brojnim zabavnim i edukativnim sadržajima.

Ovogodišnji slogan Dečje nedelje je stih: „Dete je dete da ga volite i razumete“ iz pesme “Dete” pesnika “Ljubivoja Ršumovića.

“Dečija nedelja” u Gornjem Milanovcu, biće obeležena nizom predstava za decu. Kulturni centar će za svoje najmlađe sugrađane pod nazivom “Deca u pozorištu” od 4. do 6. oktobra organizovati predstave I nastupe   polaznika Dramske radionice Kulturnog centra, na pozorišnoj sceni igraće i gosti iz Kragujevca i Smederevske Palanke.

Nama će u goste doći dve dečje pozorišne grupe, „Vragolani“ iz Smederevske Palanke” i “Petar Pan” iz Kragujevca, koje smo gledali na Glumijadi. Njihova predstava  “DECA PAVLOVE ULICE,” adaptacija romana Ferenca Molnara je stvarno odlična i urađena veoma profesionalno. Naša Dramska, takođe učestvuje sa premijerom predstave  “Uspavana Štrecilija”, po tekstu Todeta Nikoletića, koja će biti  5. oktobra u 19 sati u Sali Kulturnog centra- rekla je Valentina Nađ,urednik dečjeg programa.Valentina Nađ, urednik  programa  za decu Foto/GM PRESS

Predstava obiluje humorom i veoma neobičnim, grotesknim likovima koji se trude da budu strašni, jer su u pitanju veštice, vampir i miševi, a njih se ipak niko ne plaši. Smdibeba, njegov otac Toza Nervoza, dvorski miševi, nesvakidašnja princeza Rada…puni su mana, neobičnog su izgleda i u potrazi za ljubavlju.

Predstavu izvodi mlađa grupa Dramske radionice Kulturnog centra koja je vredno, preko leta uvežbavala dramski tekst .Namenjena je deci uzrasta 5+

U ponedeljak, 4.oktobra  u 19 sati  u Velikoj sali Kulturnog centra je predstava “DECA PAVLOVE ULICE,” u izvođenju dečje dramske grupe „Petar Pan“ iz Kragujevca, a u sredu, 6.oktobra  u 19 sati predstava “ KADA BIH JA BIO VELIKI” koju igraju članovi dečjeg dramskog studija „Vragolani“ iz Smederevske Palanke.

 

Aleksandra Stevanić/GM PRESS

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *