Dečje radionice -sastavni deo aktivnosti Muzeja rudničko-takovskog kraja

Značajni deo rada Muzeja rudničko-takovskog kraja čine i pedagoške radionice, saradnja sa sa obrazovnim institucijama i najmlađima, pripremanje dečjih izložbi, organizacija muzejskih radionica, festivala, kao I niz drugih aktivnosti.

-Retropspektivnom izložbom fotografija i plakata u Domu kulture na Rudniku, u periodu od 2016-2021. godine predstavićemo pedagoški rad muzeja. Ta izložba je u okviru Dečje nedelje od ponedeljka dostupna posetiocima, a tokom vikenda biće organizovane i pedagoške radionice. Ono što nas posebno raduje jeste otvaranje izložbe “Bile jednom jedne Dečje novine,” u biblioteci “Vladislav Petković-Dis” večeras u 19 sati u Čačku. Izložba o nekadašnjem gigantu jugoslovenskog izdavaštva traje do kraja meseca, oa pozivamo zainteresovane da je pogledaju – rekao je Aleksandar Marušić, direktor Muzeja rudničko-takovskog kraja.

Aleksandar Marušić, direktor Muzeja rudničko-takovskog kraja

Muzej je obeležio i desetogodišnjicu  Projekta  “Obrenovići u muzejskim I drugim zbirkama Srbije,” nizom promocija knjiga, a pričao o Kraljici Dragi predstavljena je kroz izložbene aktivnosti kako, milanovačkoj, tako i publici u drugim gradovima.

Obeležavanje značajnih istorijskih datuma i događaja, poput osamdesetogodišjice paljenja grada, polovinom oktobra, kao i pripreme za tradicionalni doček klase podoficira vojske Srbije  15. oktobra uTakovu, dalji su planovi Muzeja rudničko-takovskog kraja.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *