Dejanu Kovačeviću dodeljeno priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac ovogodišnji je dobitnik priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”​ za ​doprinos razvoju i unapređenju privrednog i društvenog ambijenta Srbije. Kovačeviću je priznanje uručeno ​ danas​ u arheološkom parku Viminacijum kod Kostolca.

Program svečane dodele nagrada pod nazivom “Put ka vrhu” započeo je u 11 časova srpsko-rimskom dobrodošlicom i upoznavanjem sa kulturnom baštinom, a u 12 časova, voditelj programa Milivoje Beštić, novinar i urednik Media Inventa, pozdravio je sve prisutne, nakon čega su uručena priznanja.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

“Ova nagrada svakako jeste za nešto što ste uradili do sada i meni je drago da je Opština Gornji Milanovac prepoznata kao motor industrijskog razvoja Republike Srbije i drago mi je što sam u protekle četiri godine bio na čelu jedne tako razvijene opštine. Ono što je svakako podstrek za budućnost jeste da je ova nagrada jedna velika obaveza da u budućem periodu, bar dokle ja budem predsednik Opštine, Gornji Milanovac stoji na pijadestalu i da bude na prvom mestu u Republici Srbiji. To je moj zadatak i zadatak svih mojih saradnika. Nadamo se da ćemo i njega do kraja izvršiti.” – rekao je Dejan Kovačević.

Predsednik žirija koji je odlučivao o dodeli priznanja, prof. dr Radovan Pejanović, rekao je da se pri odlučivanju polazi od lika i dela našeg velikog Kapetana Miše Anastasijevića, koji je prema njegovim rečima, perjanica našeg preduzetništva i veliki dobrotvor i zadužbinar.

prof. dr Radovan Pejanović

„To zadužbinarstvo, ta filantropija, to svome otečestvu koje su oni afirmisali mi želimo da vratimo kao vrednu kulturnu baštinu koja je pomalo zaboravljena kod nas, a koja je jako važna i koju treba kroz prizmu sadašnjih privrednih, kulturnih, obrazovnih i sportskih aktivnosti naših ljudi, da pronađemo, nagradimo, naznačimo, i na taj način afirmišemo ono što je dobro u našem društvu. To nama treba, da afirmišemo ono što je domaće, nacionalno, jer to je jako važno da Srbija izađe iz ove krize u kojoj se nalazi, višestruke krize, a posebno ovo sada što je izazvano pandemijom. Dvadeset godina traje naša nagrada i mi smo se u svim ovim sferama trudili da preko te nagrade pomognemo našem društvu time što ćemo otkriti, afirmisati i nagraditi najbolje među nama.“ – rekao je Pejanović.

Osim brojnih laureata nagrade su dobili  i ​ ambasador SAD u Srbiji ​Entoni Godfri, zatim ambasador i šef Delegacije Evropske unije​ u Republici Srbiji, Sem Fabrici, kao i Marko Čadež, predsednik privredne komore Srbije.

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *