Donacija EU kao podrška domaćem turizmu

Turizam je jedna od delatnosti  koje su najviše pogođene pandemijom. Od početka krize izazvane korona virusom, turistički radnici sučili su se sa brojnim problemima, među kojima je i primena neophodnih zdravstveno-bezbednosnih mera u cilju sprečavanja širenja virusa. Projekat Evropske Unije je podrška turističkom sektoru u Srbiji, kao i svima koji se bave ovom delatnošću. Kroz Projekat „Eu za tebe za kulturno nasleđe i turizam“ , Evropska Unija je zajedno sa Vladom Savezne Republike Nemačke obezbedila nabavku vredne opreme i dezinfekcionog materijala koji će omogućiti turističkim radnicima  na teritoriji čitave Republike da svoj posao obavljaju u skladu sa propisanim merama, kako bi svojim gostima obezbedili bezbedan boravak.

-Evropske unija je kroz Projekat “Eu za tebe -za kulturno nasleđe i turizam”  zajedno sa Vladom Savezne Republike Nemačke obezbedila nabavku vredne opreme i dezinfekcionog materijala, a u raspodeli učestvuje i naša opština. Turistička organizacija posredovaće u distribuciji opreme našim domaćinima i turističkim radnicima.Imali smo izuzetnu sezonu prošle godine kada je domaći turizam iskorištio svoju šansu. Ove godine očekujemo  veći broj domaćih gostiju i tokom predstojećih uskršnjih i prvomajskih praznika- rekao je  Desimir Ćalasan, direktor TO Gornji Milanovac.

Foto/Desimir Ćalasan, direktor TO Gornji Milanovac

U sklopu donacije su: toplomeri, baloni za dezinfekciju i atomizeri. Ukupna vrednost donacije iznosi između 250 i 300 000 dinara.

U prilog većoj poseti domaćih turista ide i podatak da je početkom godine podeljeno 100 000 turističkih vaučera. Na teritoriji milanovačke opštine ima oko 70 registrovanih turističkih domaćinstava, a svakako najinteresantnije lokacije su: Rudnik, Pranjani, Koštunići i istorijsko mesto Takovo. Odlična ponuda u domaćinstvima koja su se kroz svoj dugogodišnji rad i iskustvo dokazala i stekla stalne goste, kao i lepota ovog dela Šumadije, pravi je izbor za domaće, ali i strane turiste, kažu iz TO Gornji Milanovac.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *