Dr Čivović:  Zbog otvaranja pedijatrijske Covid ambulante, reorganizacija dečijeg dispanzera

 

Zbog velikog broja pozitivne dece, kao i velikog broja mlađe populacije koja dolazi sa simptomima korona virusa, te zbog osetljivosti zahtevaju kompleksniji pregled i analize, od ponedeljka će biti organizovan rad pedijatrijske Kovid ambulante.

– Poslednjih mesec dana  povećan je broj pregleda dece na dnevnom nivou , od 100-120 dece koja su suspektna na Kovid, njih 70 se testira. Imali smo 20 pozitivnih u danu, juče ih je potvrđeno 9. Zbog svega navedenog, od ponedeljka će biti organizovan rad  pedijatrijske Kovid ambulante u službi za zdravstvenu  zaštitu žena i omladine. Radiće se i vikendom, kako bi se tom povećanom broju dece izašlo u susret i kako bi bili pregledani.  Sve to zahteva i reorganizaciju rada šest pedijatara koji već imaju veliki broj pregleda i iscrpljujući tempo rada, kako sa decom koja su pozitivna na virus, tako i sa  zdravom decom koja se upućuju na Savetovalište. Do sada smo imali 4 transporta u Beograd, tako da je među obolelom decom veliki broj sa slikom koja nije uvek blaga –rekao je dr Aleksandar Čivović, vd direktor Doma zdravlja.

dr Aleksandar Čivović, vd direktor Doma zdravlja  Foto/GM PRESS

Radno vreme pedijatrijske Kovid ambulante  biće radnim danima od 7-22, a vikendom do 20 sati.

Iz Doma zdravlja podsećaju  da je svakodnevno organizovano šest, a sada i sedam ekipa za rad u Kovid ambulanti (ambulanta je proširena i na opštu 1) i da je par ekipa i na imunizaciji na punktu u Domu kulture,kao i da je odnedavno ponovo objedinjena služba za odrasle na Opštoj 2 (nekadašnja medicina rada), kako bi se I tu obezbedio kontinuirani rad. Usled povećanog broja pregleda, resursi su ograničeni, pa je došlo i do izmena u radu seoskih ambulanti. Na području milanovačke opštine, trenutno su na raspolaganju ambulanta u Pranjanima  i  na Rudniku koje rade svaki dan, s tim da, zbog specifičnih okolnost,i ambulanta Rudnik sledeće nedeljene koliko dana  neće raditi.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *