Dr Čivović: Koristite lična zaštitna sredstva bez obzira na ukidanje mera

Aktivnosti u Domu zdravlja, u toku jučerašnjeg dana, prema rečima direktora, dr Aleksandra Čivovića, bile su vezane za hospitalizaciju dva novopotvrđeno pozitivna lica. U prijemnoj ambulanti bilo je 11 pregleda, odrađeno je 8 laboratorija, 7 snimaka pluća i uzeto je 8 briseva. Za 7 pacijenata izrečena je mera kućne izolacije do stizanja rezultata testova.

“Danas imamo jedno novoobolelo lice koje se ne nalazi ni na jednoj postojećoj listi kontakata. To je novo lice i njegova lista kontakata se svodi na porodicu i par kontakata. Svi oni će danas biti pregledani i testirani u prijemnoj ambulanti Doma zdravlja” – rekao je dr Čivović i dodao da očekuje da danas stignu svi zaostali rezultati za briseve koji su uzeti u prethodnim danima.

On je pozvao sve sugrađane na savesno i disciplinovano ponašanje bez obzira na postepeno ukidanje restriktivnih mera koje su do sada važile. Naglasio je da fizička distanca ne podrazumeva socijalnu i emotivnu distancu, ali da je i dalje potrebno da se pridržavamo svih preporuka, i da koristimo lična zaštitna sredstva, da bi mogućnost širenja zaraze sveli na minimum.

U Opštoj bolnici trenutno se leči 10 lica pozitivnih na Kovid 19, rekao je dr Predrag Šutić.

Dr Predrag Šutić, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu / Foto: GM Press

“Jedno lice će danas biti otpušteno, a dva lica, za koja su stigli negativni rezultati, nakon kontrolnih laboratorijskih analiza, ukoliko im rezultati budu dobri, biće otpuštena u toku današnjeg ili sutrašnjeg dana” – rekao je dr Šutić.

U Plavoj hali u Čačku trenutno su smeštena dva zaražena lica, a u KBC Kragujevac leči se 6 pacijenata iz Gornjeg Milanovca. Prema informacijama koje je Dr Šutić sinoć dobio, majka i dvoje dece prebačeni su na odeljenje za lakše slučajeve, dva lica, sa srednje teškom kliničkom slikom, su na neinvazivnoj kiseoničkoj terapiji i oni su stabilni, a lice koje ima najduži staž je pre nekoliko dana takođe prebačeno na odeljenje za lakše slučajeve do konačnog oporavka.

GM Press / Milica Vukelić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *