Dr Čivović: Prijava za treću dozu vakcine nije potrebna

Posle 180 dana od dana primanja druge doze građani su obavešteni da mogu da prime treću dozu vakcine. Nakon toga osoblje  kol centra Doma zdravlja poziva i dodeljuje termin onima koji su zainteresovani za treću (buster) dozu.

„Sputnjik vakcina je specifičan slučaj pošto se u celoj zemlji čeka isporuka treće doze kao i novih zaliha prve doze. Milanovčani su preko call centra obavešteni  o trenutnoj situaciji sa vakcinom Sputnjik i razlozima pomeranja treće doze. Naš IKT sektor je pripremio dinamiku termina treće doze i svako ko nije primio treću dozu Sputnjik vakcine je u sistemu tako da čim dobijemo adekvatne količine svi će biti pozvani uspostavljenim redosledom i biće im dodeljen termin u kom će moći primiti treću dozu vakcine Sputnjik V“ – navodi dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja.

Po Stručno-metodološkom uputstvu, treća doza ne mora biti od istog proizvođača tako da u svakom trenutku u periodu od 8 do 16 časova možete primiti treću dozu nekom od vakcina koje su trenutno dostupne, a to su vakcine proizvođača Fajzer i Sinofarm.

Zainteresovani za vakcinu protiv sezonskog gripa mogu pozvati na broj 515.0.115 svakoga dana od 07.00 do 16.00 časova i zakazati svoj termin ili pak preko e-uprave rezervisati svoju dozu.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *