Dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice primio vakcinu

Ističući značaj masovne imunizacije u borbi protiv korona virusa, dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice, primio je danas vakcinu na vakcinalnom punktu u Domu kulture.

Primio sam prva dozu ruske vakcine Sputnjik V, s obzirom da sam preležao Covid-19 krajem godine, prošlo je dovoljno vremena da bih mogao da se vakcinišem. Apelovao bih na sugrađane da se prime vakcinu i da ne uzumaju razne informacije zdravo za gotovo.Nijedna vakcina nije sto posto efikasna, ali pomoći će, ukoliko dođe do zaražavanja, da prođete sa što lakšom kliničkom slikom. Takođebih podsetio sugrađane da se posle vakcine i revakcine čuvaju i pridržavaju epidemioloških mera, kako bi organizam napravio imuni odgovor i zaštitu od infekcije.Vakcina je jedini način da prebrodimo tešku epidemiološku situaciju-naglasio je dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice.

Dr Šutić je podsetio da je  je oko 150 zdravstvenih radnika Opšte bolnice je primilo imunizaciju, što čini oko 50% zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Od ponedeljka ce građani koji nemaju zakazan termin vakcinacije, moći da prime vakcinu na novom vakcinalnom punktu u Opštoj bolnici.

Tokom februara i marta 1600 građana vakcinisano je u Opštoj bolnici, a od ponedeljka će se imunizacija vršiti u Dispanzeru za kardiologiju Opšte bolnice od 14-17 sati, odnosno 18 sati, u zavisnosti od broja građana koji se budu javljali. Na ovaj način stvorićemo još jedan punkt  na području grada i time omogućiti vakcinaciju većeg broja sugrađana – rekao je dr Šutić.

Foto/dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice

Otvaranjem novih vakcinalnih punktova,kako na gradskom, tako na seoskom području milanovačke opštine, obaviće se brža i masovnija imunizacija stanovništva, kako bi se što pre izašlo iz epidemije virusa korona.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *