Druga poseta predškolaca Javnom komunalnom preduzeću

Mališani iz PU „Sunce“ danas su posetili JKP  Gornji Milanovac. Ovo je druga poseta predškolaca  preduzeću, a cilj je da se deca  nauče  čuvanju prirode i sortiranju otpada. Direktor JKP  Ivan Lazić je poručio da će i u budućnosti nastojati da bude što više ovakvih druženja jer je jako važno probuditi  kod dece svest o recikliranju smeća i čuvanju životne sredine.

Jednu od malobrojnih veza između čoveka i prirode čine zelene površine i one imaju ključnu ulogu u očuvanju životnog prostora. JKP Gornji Milanovac je otvorilo svoja vrata za decu iz PU “ Sunce“. Mališane su uz pratnju vaspitačica dočekali radnici ovog preduzeća, provozali ih u čistilici, kamionima, bagerima i ukratko objasnili i pokazali na koji način se sve čuva čistoća našeg grada.

 

-Javno komunalno preduzeće u saradnji sa opštinskom upravom intenzivno radi na edukaciji dece , prvenstveno u ekološkom smislu a onda i u selektivnom odlaganju otpada.  Mi vrlo često ugostimo naše najmlađe sugrađane i tom prilikom im podelimo edukativne bojanke i organizujemo prezentaciju naših velikih vozila , na njihovo veliko oduševljenje.  Veoma sam srećan zbog ovakvih poseta , a vrata našeg preduzeća otvorena su za sve naše sugrađane- istakao je za portal Ivan Lazić, direktor JKP.

Foto/ Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac

Samo zajedničkim snagama I brigom o adekvatnom odlaganju smeća učinićemo planetu boljim mestom za život,pa je  ovakav vid poseta i druženja od velike važnosti za čitavo društvo.

GM PRESS/Emilija Vukašinović

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *