„Dve novogodišnje jelke“ priča koja je oduševila decu

Mini mjuzikl za decu: “Dve novogodišnje jelke”, koji je prema tekstu Radmile Knežević na scenu postavila rediteljka Monika Romić  izvedena je sinoć na velikoj sceni Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu.

Milanovački mališani imali su priliku da u intreakciji sa glumcima uživaju u pravoj novogodišnjoj priča u kojoj je akcenat stavljen na drugarstvo i ljubav. Uoči prelaska Stare u Novu godinu, dve novogodišnje jelke – Baba Jela i Jelena Jeca prave pometnju, zavrzlame i smicalice koje nepodeljenu pažnju mališana drže do samog kraja, a predstava je premijerno izvođenje imala pre 10 godina i do sada mališani iz čitave Srbije imali su priliku da uživaju u ovoj priči.

Foto/GM PRESS

-Ova godina nam je ljubilarna, imali smo sreće da smo iz prvog pokušaja napravili nešto što se dopada ne samo mališanima već I odrslima. Jas am stara novogodišnja jelka, koja ne želi da ode sa novogodišnjeg postolja iako je stigla nova I tu nastaje čitava zavrzlama. Nigor igra tri lika, sebe , voditelja muzičkog festival i Deda Mraza. Zanimljivo je što su deca uključena tokom čitave predstave. Ja se prvenstveno bavim edukacijom dece, pa i kroiz novogodišnju predstavu jer je veoma bitno da ih naučimo pravim moralnim vrednostima a jedna od njih je i u ovoj predstavi – rekla je za GM PRESS Monika Romić, glumica i reditelj.

Foto/Monika Romić i Igor Lazić- Nigor

Igor Lazić Nigor posle uloga u filmovima I serijama oprobao se i kao glumac u dečijoj predstavi.

Pozorište je potpuno druga dimenzija, tu nema grešaka. Nema mogućnosti da budeš raspoložen ili neraspoložen i kada se to dogodi treba biti majstor i izvući se iz takve situacije.  Deca su publika kod koje nema prevare. Poslednji put bili smo u Boru, gde sam u kostimu i ulozi Deda Mraza ostao i nakon predstave, jer je zbog moje uverljivosti jedna devojčica zaista pomislila da sam pravi , ne glumac već Deda Mraz. Sa decom je najlepše raditi jer su najiskrenija, divna i oni su prava publika – istakao je Igor Lazić – Nigor.

FOTO/ GM PRESS

Pre mini mjuzikla: “Dve novogodišnje jelke” biće upriličena je prezentacija polaznika Baletske škole nacionalne fondacije za igru iz Gornjeg Milanovca i Beograda.

GM PRESS/M.M.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *