Dvoje Milanovčana zaraženo Covidom 19 tokom boravka na Zlatiboru

Na teritoriji opštine Gornji Milanovac je 22 lica potvrđeno pozitivno na Kovid 19 u  trećem piku –stoji u Saopštenju dr Aleksandra Čivovića, vd direktora Doma zdravlja.

Od tog broja jedno lice je izlečeno, a njih 6 je hospitalizovano, i to 1 na Infektivnoj klinici u Beogradu, 1 u Kliničkom centru u Kragujevcu, 4 u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu. Preostali, kao i kontakti svih nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Kada su u pitanju novopotvrđeni, radi se o našim sugrađanima – licima koja su boravila na Zlatiboru i zbog ispoljavanja kliničke slike testirani su u Užicu i kao potvrđeno pozitivni hospitalizovani su u užičkoj Opštoj bolnici . U toku je njihov transport u bolnicu u Gornjem Milanovcu.

Inače sa njima, u milanovačkoj Opštoj bolnici  trenutno je 4 pacijenta potvrđeno pozitivna na Kovid 19, i jedno lice sa kliničkom slikom koja ukazuje na Kovid 19 ali PSR test je negativan.

Iz Doma zdravlja apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih preporuka nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba – nose maske, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike (veća okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru).

Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe, i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite ljude i sebe.

Kako bi dali adekvatan odgovor na povećan broj pregleda u Kovid ambulanti, Dom zdravlja Gornji Milanovac će povećati broj lekara u Kovid ambulanti.

U utorak je obavljeno  47 pregleda, što je najveći broj obavljenih pregleda u protekla 3 meseca. Urađeno je 20 seroloških testova, uzeto 5 NF briseva i 1 lice je hospitalizovano.

Podsećamo sugrađane da je radno vreme Kovid ambulante svakog dana (i subotom i nedeljom) od 09:00 do 17:00. Brojevi Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

 

GM Press / DZGM

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *