Elektronski sistem za vođenje sednica, glasanje i brojanje glasova u opštini Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac realizovala je drugu fazu projekta pod nazivom „Uvođenje elektronskog sistema za vođenje sednica, glasanje i brojanje glasova u Opštini Gornji Milanovac“ čime je ovaj sistem kompletiran i omogućeno je njegovo korišćenje u radu budućih sednica Opštinskog veća i Skupštine opštine.

Realizacija projekta započela je tokom 2020. godine, kada je uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave izrađen elaborat o uvođenju elektronskog sistema i nabavljen softver i deo opreme. U drugoj fazi je nabavljen preostali deo uređaja i opreme, kao i instalacioni materijal i izvršena je obuka za korišćenje sistema. Vrednost ove faze iznosi 4.598.400 dinara i u potpunosti je finansirana od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave putem javnog poziva za raspodelu sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave.

Cilj projekta je da modernizuje i unapredi efikasnost i transparentnost rada Skupštine opštine i Opštinskog veća, kao i drugih službi lokalne samouprave koji učestvuju u pripremi i realizaciji sednica ovih organa i to kroz elektronsko vođenje sednica (uključujući elektronsku prijavu prisutnosti, prijavu za reč, elektronsko glasanje i brojanje glasova), automatsko kreiranje zapisnika i elektronskih izveštaja sa sednica. U narednom periodu planira se i uvođenje sistema za elektronsku pripremu i dostavu materijala za sednice Skupštine opštine i Opštinskog veća, čime se bi se pored daljeg unapređenja efikasnosti njihovog rada, istovremeno umanjili troškovi štampe i umnožavanja materijala.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *