EP U OSIJEKU: Srpske juniorke četvrte u trostavu

Srpska ženska juniorska reprezenzacija osvojila je četvrto mesto u ekipno takmičenju u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava na EP u Osijeku.
Selekcija Srbije je do duela sa bronzu,u kome je odmerila snage sa Češkom, došla osvajajući četvrto mesto u jučerašnjim kvalifikacijama
U duelima za medalje, svaki strelac ima direktnog rivala u protivničkom timu. Posle svake serije, rival sa boljim rezultatom donosi dva poena timu.
U meču sa Čehinjama iz klečećeg stava gađala je Marija Kolarević,najiskusnija članica ekipe (jedina koja nije debitantkinja). Anja Knežević je skupljala poene iz ležećeg, a Emilija Ponjavić iz stojećeg stava.
Srpske devojke su odlično počele duel za bronzu, povele sa 10:2. Međutim, Čehinje su postepeno smanjivale zaostatak i sredinom finala stekle dva poena prednosti (21:19, 25:23). U devetoj seriji sve tri Srpkinje su bile bolje od rivalki, osvojile šest poena za preokret i vođstvo od 29:25. Međutim, Čehinje su ponovo preuzele kontrolu i ostvarile pobedu (49:35).
Danas su startovala i trojica srpskih strelaca u seniorskom pojedinačnom takmičenju MK puškom iz trostava. Milenko Sebić se kao četvrtoplasirani u kvalifikacijama plasirao u finale, koje je na programu danas popodne. Milutin Stefanović je zauzeo 18, a Stevan Pletikosić 40.poziciju.
MK puška trostav, juniorke, ekipno: Meč za zlato: Italija – Švajcarska 48:39. Meč za bronzu: Češka – Srbija 49:35.
STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE/ GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *