Epidemijska situacija u Gornjem Milanovcu stabilna

Na području gornjomilanovačke opštine opada broj obolelih od Kovida-19, a svakodnevno raste broj  vakcinisanih lica.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac nedavno je obavljano oko trista pregleda na dnevnom nivou. Poslednjih dana se brojke primetno  smanjuju- do 100 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na infekciju korona virusom se javi u ambulantu.

-Pre mesec, mesec i po dana imali smo i 51 lice potvrđeno pozitivno na Kovid-19, a u poslednjih desetak dana je najviše deset novoobolelih dnevno,što je značajan pad i daje prostor da kažem da je epidemiološka situacija stabilna i povoljna-rekao je dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja.

Dr Čivović je istakao da je poboljšanju epidemijske situacije doprinelo poštovanje propisanih mera, ali i uspešna imunizacija. Do sada je u Gornjem Milanovcu vakcinisano oko 30%  odraslog stanovništva.

-Poslednje stručno-metodološko uputstvo koje nam je stiglo predviđa da se deca od 16 do 18 godina mogu vakcinisati po nalogu pedijatra Fajzerovom vakcinom, kao i trudnice nakon prvog trimestra trudnoće, po nalogu ginekologa. U ovom trenutku imamo dovoljne količine vakcina, doze se sukcesivno isporučuju-kaže Čivović.

Uporedo sa imunizacijom u Domu kulture, nastavljena je i vakcinacija na seoskom području. Prethodnih dana su organizovani punktovi u ambulantama u Beršićima, Vraćevšnici i na Rudniku, a sutra će meštani Boljkovaca moći da se revakcinišu, ili prime prvu dozu vakcine, bez prethodnog zakazivanja.

GM Press/Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *