„Fajzerov“ lek protiv korone dobijamo među prvima u svetu, zajedno sa SAD, Velikom Britanijom i Australijom

Lek protiv korone kompanije „Fajzer“ Srbija će dobiti među prvima u svetu, zajedno sa SAD, V. Britanijom i Australijom.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar razgovarao je sa regionalnim direktorom kompanije Mohamedom Hamamom koji boravi u poseti našoj zemlji.

Foto:Ministarstvo zdravlja

Tom prilikom razgovarano je o detaljima potpisanog ugovora o kupovini leka kompanije „Fajzer“ protiv korona virusa, dinamici isporuke istog kao i o budućim modalitetima saradnje.

Direktor „Fajzera“ istakao je zadovoljstvo saradnjom sa ministrom zdravlja i posebno naglasio posvećenost i čvrstu opredeljenost naše zemlje da se korona virus stavi pod kontrolu i savlada.

– Znam da ste do sada učinili veoma mnogo u cilju kontrole epidemije, a Vašu posvećenost ilustruje i to što smo se sastali u veoma kratkom roku i to tokom vikenda. Radujem se daljoj saradnji i zajedničkim aktivnostima u cilju okončanja pandemije.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar zahvalio je kompaniji „Fajzer“ na saradnji i naročito na odnosu koji imaju prema našoj zemlji.

– Ugovor o nabavci ovog leka kompanije Pfizer do sada su potpisale SAD, Australija, Velika Britanija i još jedna velika i važna zemlja – Srbija. To najbolje govori o tome koliko je danas Srbija i sve ono što smo tokom pandemije uradili poštovano i cenjeno u svetu – istakao je ministar zdravlja.

BLIC/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *