FK Metalac proslavio 58. rođendan

Fudbalski klub Metalac iz Gornjeg Milanovca, obeležio je 58 godina postojanja, a za postignute rezultate proteklih meseci dodeljena su priznanja.

Tri igrača iz omladinskog pogona potpisali su profesionalne ugovore, dok je nekoliko kadeta i pionira potpisalo stipendijske ugovore.

Cilj “Dana FK Metalac“, koji će “plavi“ obeležavati svake godine, je prvenstveno upoznavanje šire javnosti sa dešavanjima u klubu, prezentacija najuspešnijih članova kluba, obaveza nagrađenih da budu još bolji u godinama koje slede, a ostalima motiv.

Potpisnici ugovora ističu kako na ovaj način klub misli na njih, a da je na njima daju svoj maksimum.

 Potpisao sam stipendijski ugovor i hvala upravi i klubu što su mi to omogućili, što su prepoznali trud i rad na treninzima i utakmicama, a na meni je da opravdam i nadam se sledeće sezone potpišem profesionalni ugovor – rekao je mladi igrač Metalca Stefan Savković.

Dodeljene nagrade su u skladu sa vrednostima za koje se FK Metalac zalaže i radnim ambijentom koji neguje. U prvom planu su napredovanje pojedinca kao posledica vrednog i predanog rada, takmičarski rezultat pojedinca ostvaren u prethodnoj godini (reprezentativac, strelac…), promovisanje stipendista kluba, istaknut rezultat u školskim aktivnostima, dugogodišnji staž u klubu trenera ili igrača (nagrada za vrednost, odanost…).

Sportski direktor FK Metalac Bojan Leontijević rekao je da se na inicijativu trenera došlo do ideje za proslavu dana FK Metalac i da je ovaj dan posvećen omladinskoj školi i najmlađim selekcijama kluba.

Želimo da u dogledno vreme na stadionu u igri prvog tima gledamo što više naših sugrađana, a da bi do toga došli neophodno je da se posvetimo omladinskoj školi, da je omasovimo – rekao je Leontijević.

Predsednik kluba Rajko Nešković izjavio je da su promene u klubu vidljive i da su usmerene ka boljitku FK Metalac.

 Gornji Milanovac ima fudbalskih kadrova, oformljena je fudbalska škola, rade sve selekcije. Sva selekcija ima dva trenera. Ove godine omladinci su imali uspešnu sezonu i nadamo se da će makar jedan ili dva igrati u prvom timu u 2019/2020. godini – rekao je Nešković.

Svečanosti su pored nagrađenih prisustvovali i svi treneri kluba, roditelji nagrađenih, predstavnici medija i gosti.

Izvor: MNA

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *