FK “Metalac” proslavio 60. rođendan

Sa manjim brojem gostiju i prijatelja kluba zbog poštovanja epidemijskih mera, FK Metalac je u subotu na svom stadionu svečanom ceremonijom obeležio šest decenija postojanja na domaćoj fudbalskoj sceni. Kako su to potvrdili govornici na skupu, Metalac zaslužuje da u budućnosti izađe i na onu evropsku.

Igračima prvog tima i mlađih selekcija, stručnom štabu, zaposlenima, gostima iz sveta sporta, privrede i lokalne samouprave, o istoriji kluba, ambicijama i željama za dalji razvoj, govorili su njegov predsednik Rajko Nešković, prvi čovek kompanije Metalac i najzaslužniji za današnji status fudbalskog kluba, Dragoljub Vukadinović, potom sportski direktor FK Metalac, profesor Bojan Leontijević i predsednik Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije, Darko Ramovš, kao i predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević.

-Čestitam vam ispred lokalne samouprave šeszdesetogodišnjicu. Nije to samo jubilej FK Metalca, nego i cele opštine Gornji Milanovac. I mi sa ponosom uvek kažemo da je “Metalac” jedan od ključnih igrača u sportu u našem gradu. Gospodin Vukadinović je pokazao kako je moguće da od jednog prosečnog lokalnog kluba postane stabilan srpskoligaš. Opština Gornji Milanovac je učestvovala koliko je mogla  u izgradnji stadiona i pomoćnog terena, ali zajednički radimo na mnogo više projekata. Ono na čemu ćemo ubuduće raditi jeste da upotpunimo kompleks sportskog sdržaja. Zahvalio bih se još jednom ispred Opštine Gornji Milanovac, gospodinu Vukadinoviću kao pokretaču sportskog kluba, jer bez njegovog entuzijazma ne bismo danas bili ovoliko ponosni na FK “Metalac”. Dolaze mlade snage koje žele da slede primer i viziju gospodina Vukadinovića. Želeo bih da poručim svim vlasnicima privrednih kompanija u Gornjem  Milanovcu da po uzoru na vodećeg čoveka kompanije “Metalac”,  ulažu mnogo više u sport, jer je to ulaganje u budućnost i u našu decu. Želim da vam još jednom čestitam i poželim mnogo uspeha u budućnosti i da igramo tu Evropu –rekao je Kovačević.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac  Foto/GM PRESS

Bojan Leontijević, sportski direktor FK Metalac naglasio je da će i ubuduće nastaviti da daje nesebičnu podršku FK “Metalac”, trudeći se da igrači i iz dana u dan, iz meseca, u mesec, iz godine u godinu, budu bolji u svakom pogledu.

-Čestitam svima ovaj veliki jubilej koji je od velikog značaja za malu sredinu kao što je Gornji Milanovac. Sa druge strane, tokom svih ovih godina izgradili smo ambijent koji prepoznaje jake i ambiciozne fudbalere i sportske radnike, put kojim idemo je put stabilnosti i napretka. Uradićemo sve što je u našoj moći, iskoristićemo sve što znamo, da budemo još bolji, ja sam siguran u svetlu budućnost FK “Metalac”-rekao je Leontijević.

Bojan Leontijević, sportski direktor FK“ Metalac“  Foto/GM PRESS

Na svečanoj ceremoniji predstavljena knjiga „Milanovački derbi“, autora Miloša Savićevića, uz stručnu pomoć istoričara i direkora Muzeja RTK, Aleksandra Marušića, koja obrađuje temu fudbalskih susreta FK Takovo i FK Metalac kroz decenije rivalstva.

Danas je to prijateljstvo klubova koji se podržavaju, zahvaljujući čemu, pored ostalog, i postižu zadate ciljeve poslednjih godina. O tome je govorio i predsednik FK Takovo, Vladica Simić.

Vukadinoviću je dodeljen i poklon-dres u znak zahvalnosti za njegov rad i doprinos uspehu Metalca kroz 45 godina rada u klubu. Na svoj rođendan, Metalac je prvi put posle pauze okupio i igrače A tima na prozivci koja je označila početak priprema za novu sezonu Linglong Superlige Srbije.

Foto/GM PRESS

Foto/GM PRESS

Foto/GM PRESS

GM PRESS

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *