Fontana u Gradskom parku ponovo u funkciji

Fontana u Gradskom parku pored dekorativne funkcije ima i onu osnovnu – da prolaznicima pruži mogućnost osveženja i okrepljenja. Bezrazložni vandalizam glavni je razlog što naši sugrađani nisu uvek u mogućnosti da koriste vodu sa pomenute fontane.

 – Mi svake godine u proleće stavljamo fontanu u funkciju. Ove godine to nije bio slučaj, iz prostog razloga što nismo imali neophodne elemente koji su polomljeni, jer je firma koja ih proizvodi zatvorena. Na sreću, u Subotici smo pronašli potreban materijal, ali smo kasnili sa radovima. Ja bih ovim putem apelovao na građane i zamolio ih da sačuvamo ono što imamo jer nas to mnogo košta, kako finansijski tako i nemogućnošću da se ljudi osveže kada im je to potrebno. Bili smo svedoci julskih i avgustovskih žega kada prolaznici nisu bili u prilici da popiju vode – rekao je Božidar Vučetić, direktor Javnog preduzeća za izgradnju.

Božidar Vučetić, direktor Javnog preduzeća za izgradnju

Vučetić je naglasio da je Javno preduzeće za izgradnju postavilo video nadzor koji će 24 časa snimati fontanu u nadi da će na taj način sprečiti njena oštećenja od strane neodgovornih lica.

GM PRESS/Jovana Lekić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *