Golf teren u Davidovici potencijal za razvoj turizma

Na osnovu inicijative i ideje Privrednog saveta i Kluba privrednika Opštine Gornji Milanovac na teritoriji naše opštine planira se izgradnja golf terena u sklopu proširenja turističke ponude. U Velikoj sali Skupštine Opštine tim povodom danas u 13 sati održana je prezentacija golfa – jednog od najpopularnijih sportova u svetu.

Povodom ideje o izgradnji golf terena na teritoriji naše opštine u selu Davidovica, na prostoru površine od oko 70 hektara, Vladimir Simeunović, milanovčanin, aktuelni selektor reprezentacije Srbije i međunarodni golf sudija, prisutnima je izložio benefite bavljenja ovim sporotm, kao i benefite izgradnje jednog kvalitetnog golf terena na području Gornjeg Milanovca, pogotovu kada je u pitanju razvoj turizma u našem kraju.

Vladimir Simeunović, aktuelni selektor reprezentacije Srbije i međunarodni golf sudija

„Mislim da je potencijal izgradnje ovog golf terena ogroman, a da li će se realizovati i kada, ja to stvarno ne mogu da vam kažem. Mogu da kažem da bih ja lično jako voleo da se to zaista desi, da napravimo taj teren u Davidovici. Zamislite da svaki golf udarac izvodite sa pogledom na Rudnik i na Ostrvicu. Meni ništa ne bi bilo draže od toga. Mislim da je lokacija fantastična, a sada je na Opštini Gornji Milanovac, i na članovima Kluba  privrednika Gornjeg Milanovca da naprave sledeći korak kako bi projekat mogao da se realizuje“ – rekao je Simeunović.

U Srbiji trenutno postoje samo dva golf terena, a kako se moglo čuti u izlaganju selektora Simeunovića, ni jedan ne pruža dovoljno dobre uslove za pripreme naše reprezentacije na evropskim takmičenjima, koja je, bez obzira na to, ostvarila brojne uspehe poslednjih nekoliko godina. Na pitanje da li bi teren u Davidovici značio da bi se i sa područja naše opštine mogli regrutovati mladi reprezentativci koji bi pokazali izvestav talenat za ovaj sport selektor je odgovorio potvrdno.

„Moja golf akademija se upravo time bavi, edukacijom, pronalaženjem novih talenata i građenjem igrača golfa. Zašto da ne? Ja bih najviše voleo da Simeunović golf akademija bude prisutna na tom budućem terenu u Davidovici i da neki klinci iz Gornjeg Milanovca dobijaju školarine na univerzitetima u Americi i da se takmiče za našu zemlju, naravno!“ – rekao je za našu redakciju.

Prezentaciji je prisustvovao i predsednik Opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, koji je rekao da je Studija razvoja turizma za područje naše opštine završena i predata nadležnom Ministarstvu na kontrolu. Nakon formiranja nove vlade, on očekuje da će predložena strategija razvoja turstičkih potencijala naše opštine, biti i usvojena.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

„Tu je uključena izrada ovih golf terena, jer u pitanju je površina od 70 hektara, što nije malo. Stanovište Opštine je da je takav jedan golf teren veliki potencijal, prvenstveno za razvoj turizma. Videli smo i kroz prezentaciju koliko to utiče i na biznis, jer je vrhunski sport, pa i golf, već odavno postao jedna privredna grana koja donosi mnogo novca. Bilo bi jako značajno da Gornji Milanovac bude prvi u Srbiji koji će imati jedan profesionalan golf teren sa 18 rupa i ja ću sa Privrednim savetom i Klubom privrednika Gornjeg Milanovca pokušati da iznađemo najbolje rešenje za realizaciju ovog projekta. Da li će to biti strana ulaganja ili ćemo se odlučiti da mi na lokalnom nivou to gradimo, preduslov da bi uopšte mogli da razmišljamo o tome i ono što će Opština i uraditi, jeste da ćemo platiti jednu studiju izvodljivosti kako bismo videli koliko će to sve da košta, a nakon toga ćemo donositi zaključke i sprovoditi rešenja vezana za ovaj projekat. Svakako ne želimo da ovo ostane mrtvo slovo na papiru, već ćemo pokušati da ovu ideju i realizujemo.“ – rekao je Kovačević.

Pokretanje ovog projekta inicirali su i aktivno se uključili Dragan Marjanović, Radisav Marjanović i Miladin Đoković iz Udruženja „Šilopajska panorama“; Predsednik Opštine Gornji Milanovac, G-din Dejan Kovačević; Turistička organizacija Opštine Gornji Milanovac; Svetlana Dragic, vlasnik preduzeca CTD3 Beograd, koja je uradila veliki posao na izradi strategije razvoja turizma opstine Gornji Milanovac, ali I kao konsultant za izradu preliminarne studije buduceg golf igralista u Davidovici, gospodin Džon Čilver-Štajner, stručnjak za golf terene, saradnik firme CTD3, kao i Radan Jevtic, koji je izradio geodetski snimak i video snimak buduceg golf terena na povrsini od oko 70 hektara.

 

GM Press / Milica Vukelić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *