Grejna sezona u Gornjem Milanovcu počinje na vreme

Sve je spremno za predstojeću grejnu sezonu, poručuju iz JKP Gornji Milanovac i dodaju da će ove nedelje biti izvršene takozvane tople probe na obe kotlarnice u gradu. U prethodnom periodu izvršeno je kompletno remontovanje kotlova, uređeni su ventili i zamenjene su toplotne pumpe. Po rečima direktora ovog preduzeća, Ivana Lazića, očekivanja su da će u ovoj grejnoj sezoni biti isporučeno više toplotne energije nego u prošloj.

Ove sedmice je u Milanovcu počela takozvana „topla proba“ pred predstojeću grejnu sezonu, koja zvanično počinje 15. oktobra. Ovakve probe trajaće cele sedmice, a po rečima prvog čoveka JKP „Gornji Milanovac“, od početka septembra počelo se sa radovima na sanaciji kanala i zameni mazutnog cevovoda u kotlarnici u Lominoj ulici, u dužini od oko 40 metara. Ukupna vrednost ovih radova iznosi 500.000 dinara, koji će biti završeni u naredne dve nedelje.

grejna sezona
Foto: GM Press

„U toku ove nedelje planiramo tople probe na obe kotlarnice, a u prethodnom periodu smo izvršili kompletno remontovanje kotlova, tako da spremno čekamo ovu grejnu sezonu i nadamo se da ćemo u ovog godini isporučiti više toplotne energije nego u prošloj”, naglasio je  Ivan Lazić, direktor JKP „Gornji Milanovac“.

grejna sezona
Foto: GM Press

Pored kotlarnice u Lominoj, završena je i rekonstrukcija dva kotla u istoj, za šta je izdvojeno oko milion dinara. Do početka grejne sezone biće urađeno hemijsko i mehaničko čišćenje kotlova, kao i servis gorionika, vrednosti oko 600.000 dinara. Iz ovog preduzeća podsećaju korisnike sistema daljinskog grejanja da u periodu kada voda bude ispuštena iz sistema, izvrše neophodne popravke na svojim grejnim instalacijama, radi boljeg snabdevanja toplotnom energijom.

Podsetimo, na sistemu daljinskog grejanja greje se oko 55.000 kvadrata, sa 1.150 stanova u Gornjem Milanovcu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *