I ,,KNJAZ MILOŠ“ I ,,VOŽD KARAĐORĐE“

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije otvorio je juče deonicu auto-puta ,,Miloš Veliki“ od Obrenovca do Preljine, uz prisustvo članova Vlade RS i brojnih gostiju iz zemlje i inostranstva. Ovom prilikom na naplatnoj rampi Obrenovac i na isključenju za Ub razgovarao je sa predstavnicima kompanija koje su radile ovu deonicu. Predstavljanje turističkog potencijala koji se otvara novim auto-putem upriličeno na petlji Lajkovac – Valjevo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je izgradnju novog tzv. Šumadijskog koridora odnosno autoputa ,,Vožd Karađorđe“ koji će povezati Šumadiju i istočnom Srbijom.

Nakon zvanične ceremonije održane u Ljigu, svoje mišljenje u značaju auto-puta ,,Miloš Veliki“, za GM Press izneli su Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac i Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Što se Koridora 11 tiče, na njemu treba izgraditi još četiri deonice, plus planirane deonice Moravskog koridora, kao i deonice autoputa koji povezuje Beograd i Sarajevo, Niš i Merdare, ali i dugo očekivanu obilaznicu oko Beograda. Kako je predsednik istakao ovo će biti samo jedan u nizu novih autoputeva budući da se planira i gradnja autoputa ka Crnoj Gori.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *